22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Sinop Belediyesi'ne haciz

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, kendi dönemlerinden önceki sendika borcunun tahsiline yönelik belediye hesaplarına haciz konulmasından dolayı işçilerin maaşını ödeyemeyecek duruma düştüklerini söyledi.

2003 yılından önceye ait 125 bin YTL olan sendika aidat borcunun faiz hesaplamaları ile birlikte 460 bin YTL olarak karşılarına çıktığını kaydeden Yılmazer, DİSK'e bağlı Genel-İş sendikasını da eleştirdi. Belediye olarak ekonomik sıkıntılarının olmadığını dile getiren Yılmazer, " 'Ekonomik sıkıntımız var' demek yanlış olur. Bizim ekonomik sıkıntımız yok. Bizi geçmiş dönemden gelen bazı şeyler sıkıntıya sokuyor. Herkes sendikalılaşmaktan bahsediyor. Ama bizim bugünkü asıl sıkıntımız sendikadan kaynaklanıyor" dedi.

Belediyenin paralarına haciz konulduğunu belirten Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, "Paralarımıza haciz koydular. İşçimin maaşlarından belirli bir aidat kesilip sendikalara yatırılıyor. Bu kapsamda 2003 yılından önce ödenmemiş paraların toplamı 125 bin YTL. Ben göreve geldikten sonra işçinin sendika aidatlarını bir fiil hepsini ödedim. Ama bu para 2003 yılına kadar ödenmediği için belediye mahkemeye verildi. Mahkeme de o günkü faiz oranları yüksek olduğu için yüzde 120 faiz uygulatılmış. Yani o günkü 125 bin YTL, bu günkü 460 bin YTL olmuş. Şimdi sendika o alacağını almak için personelimizin alacaklarına, maaşlarına haciz koydurmuştur. Bu sendikanın bize yapmış ve sunmuş olduğu hizmettir. Bir haftadır işçim kapımı aşındırıyor ve doğal olarak ikramiye alacaklarını istiyor, düğünü, hastası var. Ama ödeyemiyorum. Çünkü işçimin bağlı olduğu sendika belediyenin hesaplarına haciz koyduğu için. Sendikaların işçinin yanında olması gerekirken, düşülen durum ortadadır. Belki bu ay işçimizin maaşını bile ödeyemeyeceğiz. Ya sendikanın aidatını ödeyeceğiz, ya da işçinin maaşını ödeyeceğiz. Bu parayı ödemeden işçinin maaşını ödeyemeyeceğimize göre, işçi maaş alamayacak. Belki bir sonraki ayda da alamayacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 15:33:56
Güncelleme :13 Temmuz 2007 Cuma 15:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
s.y.bozkurt IP: 88.224.63.xxx Tarih : 13.07.2007 23:34:50
siz başaramayacağınız işin başına geçtiniz akp iktidar partisi temsilcisi iken her türlü ekonomik güç elinizdeyken bu işleri eğer çıkmaza soktuysanız suçu işçi temsilcisi sendikaya değil kendi zaafiyetinize ve yetersizliğinize bağlayın.yapacağınız en onurlu iş benden bu kadar deyip başkanlıktan istifa etmeniz.en mantıklısı bu. olmadı bu işi beceremediniz.artık kenara çekilmenin vakti geldi ve geçti.bir de festival yapacaksınız maddi gücünüz yokta bu işlere nasıl kalkacaksınız sizin bu yaptığınıza ne denir biliyormusunuz .bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.