22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Şirketler 'ego'ya yöneldi

Kibir ve gösteriş merakı, son yılların en yaygın hastalıklarından biri. Kendini önemli görme ve hissetme duygusu, görselliğe imkan veren yapısıyla büyük bir sektörün doğmasına perde araladı.

Şirketler 'ego'ya yöneldi, kibir moda oldu

Bu yeni trendin adı 'gravanity'. Duvara yazı yazma sanatı 'graffiti' ile İngilizcede kibirlilik anlamına gelen 'vanity' kelimelerinin birleşiminden oluşan 'gravanity', özellikle gençler arasında oldukça moda. Tevazu yerine gösteriş ön plana çıkarılıyor. Geride bir isim bırakmak ve ünlü olmak isteyenler, yeni bir tüketim alanı oluşturuyor.

Çanta veya tişörtün üzerine kendi fotoğrafını koymak, kişiye özel parfüm oluşturmak, bilgisayar oyunundaki karakterin yerine geçmek, araba plakasına isim yazdırmak gibi egoya yönelik talepler, bu alanda hizmet veren birçok şirketin kasasını doldurmaya başladı. Ancak beğenilme ve ünlü olma takıntısı aynı zamanda hastalık habercisi. Uzmanlar, kendisini aşırı önemseyenleri dikkatli olmaya çağırıyor: "Bu işi fazla abartmak, insanı narsisizme ve küçük diktatörlüklere götürür. Dinî duyguların zayıflamasının bu düşüncenin yayılmasında büyük etkisi var."


zaman
Yayın Tarihi : 4 Mart 2007 Pazar 12:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?