20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Siyaset bizi etkilemedi

CEO Eyüboğlu, "Siyasi belirsizliğin ortaya çıktığı bu yıl bile 1 milyar euro'luk yatırım kararı aldık" dedi.

Faaliyete başladığı 2004 yılından bu yana toplam 3.5 milyar euro'luk alışveriş merkezi yatırımı yapan Multi Turkmall, 2012 yılına kadar toplam 22 alışveriş merkezine ulaşacak. Şirketin şu anda Trabzon, Mersin, İzmir ve Denizli’de açtığı 4 alışveriş merkezi faaliyette. Yıl sonuna kadar Aydın ve Ankara’daki projeler devreye girecek. Kapadokya, Diyarbakır, Kayseri ise yolda. Şirketin 2012’deki kira geliri 410 milyon euro’yu bulacak.
Türkiye'deki yatırımlara uzun soluklu baktıklarını söyleyen Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, "Türkiye'de siyasi belirsizliklerin yaşandığı bir dönemde biz 1 milyar dolarlık yatırım kararı aldık. Hep uzun vadeli düşündük. Bugüne kadar her ilde başarıya ulaştık. Forum alışveriş merkezleri çok tuttu. 5 yıl sonra merkezleri tek bir çatı altında toplayıp halka açacağız" dedi.

Aslan payı İstanbul’a

En büyük yatırımlarını İstanbul’a yapacaklarını belirten Levent Eyüboğlu şunları söyledi: "İstanbul’da Gaziosmanpaşa ve Bakırköy’de iki proje yapıyoruz. Forum Bakırköy projesi 600 milyon euro’luk yatırım tutarıyla bugüne kadarki en büyük yatırımımız olacak, hızla devam ediyor. Türkiye'nin birçok ilinde arsalar aldık. Şu anda açmayı düşündüğümüz 22 merkezin hepsinin arsaları hazır. Yıl sonuna kadar 1 milyar euro'luk yatırım yapacağız."

Halka açılacak

Multi Turk Mall'un cirosunun her yıl arttığı belirten Eyüboğlu, projeleri hakkında şu bilgileri verdi:
"Bizim en büyük hedefimiz 2012 yılı. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde tüm projeleri tamamlamak istiyoruz. Forum alışveriş merkezlerinin sayısını 22'ye çıkaracağız. Şu an yapımı devam edenler ve yeni bağlanacak olan projelerle bunu gerçekleştireceğiz. 5 yıl sonra ise tüm Forumları tek bir çatı altında toplayıp gayrimenkul yatırım ortaklığı gibi halka açabiliriz. Kiracılarımız da buradan hisse sahibi olmak isteyecektir. Herkes için güzel bir çalışma olabilir."

’Kimse kira indirimi istemesin’

Alışveriş merkezi kiralarının yüksek olmadığını vurgulayan Eyüboğlu şöyle devam etti:
"11 yıldır bu işin içindeyim, kiracılar her zaman fiyatların yüksek olduğundan yakınıyor. Ancak kimseye zorla kontrat imzalatmıyoruz.
Biz çalışmalarımızı yatırımlarımızı bu kontratlara göre planlıyoruz. Kiracılar bizden indirim beklemesin. Bizden destek olmamızı istesin, yardım edelim. Cirosunu nasıl artırabileceğimize dair projeler geliştirelim. Pazarlama, lojistik gibi destekler verelim.”

Türkiye’de alışveriş turizmi gelişiyor

Türkiye'de alışveriş turizminin hızla gelişme gösterdiğine dikkat çeken Levent Eyüboğlu şunları söyledi:
"Gürcistan'dan Trabzon'a feribotlarla bir gün konaklamalı haftada 3 gün düzenlenecek feribot seferleri başlatacaktık. Ancak son olarak bölgede yaşanan savaş bu çalışmayı engelledi.
Önümüzdeki dönemde bu projeye start vereceğiz. Bunun yanı sıra Forum Mersin projesinde de Lübnan, Irak ve Suriye gibi bölgelerden alışveriş turisti çekmeye başladık. Türkiye'nin bu konuda önü çok açık."

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 14:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?