25
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Sözeri AİFD Dış İlişkiler Müdürü oldu

09 Şubat 2008, İstanbul. 36 araştırmacı ilaç firmasını çatısı altında toplayan Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’nin (AİFD) Dış İlişkiler Müdürlüğü görevine Tuba Sözeri atandı.

Aralık 2008 itibariyle AİFD Dış İlişkiler Müdürü olarak görevine başlayan Tuba Sözeri, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Uzun yıllar YASED’de Projeler ve Kurumsal İlişkiler Koordinatörlüğü görevlerini yürüten Sözeri, daha sonra Altınbaş Holding Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı ve MPR Halkla İlişkiler Grup Müşteri Direktörlüğü görevlerinde bulundu. Adana doğumlu olan Tuba Sözeri, evli ve bir çocuk annesidir.


Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Hakkında

2003 yılında kurulmuş olan Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği toplam 36 bioteknoloji ve Ar-Ge ağırlıklı firmadan oluşmaktadır. AIFD’ye üye olan Abbott, Actelion, Alcon, Astra Zeneca, Amgen, Bayer, Boehringer Ingelheim, Bristol-Myers Squibb, Chiesi, Ferring, Fresenius Kabi, Fresenius Medical Care, Gilead, GlaxoSmithKline, İ.E. Ulagay, Indentis, Johnson&Johnson, Lilly, Lundbeck, Merck Serono, Merck Sharp & Dohme, Nestle, Novartis, Novo Nordisk, Nutricia, Organon, Pfizer, Pierre Fabre, Reckitt Benckiser, Sanofi-aventis , Sanofi pasteur, Schering-Plough, Servier, Solvay İlaç Türkiye, UCB Pharma, Wyeth olmak üzere dünyadaki yeni ilaç araştırmalarının büyük bölümünü yapan araştırmacı ilaç firmalarıdır.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 14:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?