28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

SSK ve Bağ-Kur borçlarına 60 taksit

Meclis Genel Kurulu'nda, SSK ve Bağ-Kur borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarısı kabul edildi. Yasayla SSK ve Bağ-Kur prim borçları 60 taksitte ödenebilecek.

Yapılan değişiklikle, yeniden yapılandırmada öngörülen yıllık faiz oranları birer puan aşağıya çekildi.

Yasaya göre, 31 mart 2005 tarihine kadar tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan özel sektör işverenlerinin sigorta primi, sosyal güvenlik destek primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası, sosyal yardım zammı borçları yeniden yapılandırılacak.

Yeniden yapılandırılan borcun tamamının veya bir kısmının taksitle ödenmek istenilmesi halinde, taksitlendirilen toplam borca, 12 ayda ödenirse yıllık yüzde 4, 24 ayda ödenirse yıllık yüzde 5, 24 ayı aşan sürede ödenirse de yıllık yüzde 6 oranında taksitlendirme farkı ilave edilecek.

Taksitlerini bir yıl içinde 3 defadan fazla ödemeyenler, yeniden yapılandırma hakkını kaybedecek.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle, sosyal güvenlik kurumlarına olan borçlarını yeniden yapılandırmayan işverenler, teşviklerden yararlanamayacaklar.

Yapılandırmadan sonra SSK prim ve diğer alacaklarının süresi içinde ve tam olarak ödenmemesi halinde, ödenmeyen kısma, sürenin bittiği tarihten itibaren ilk 3 aylık sürede, her ay için yüzde 3 oranında gecikme cezası uygulanacak.
.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 18:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?