19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Star Gazetesi yeniden satışa çıkarılıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Star Gazetesi için yeniden ihaleye çıkıyor.
Star Gazetesi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, 19 milyon 500 bin dolar muhammen bedel ile 25 Ocak`ta TMSF`nin Esentepe`deki Binası`nda ihale edilecek.

Kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle yapılacak ihaleye katılabilmek için 1 milyon 950 bin dolar teminat yatırılması gerekiyor.

Star Gazetesi ihalesine katılmak isteyenlerin, teknik şartnameye göre hazırlayacakları teklif mektuplarını 17 Ocak 2006 tarihinde saat 17.00`ye kadar Satış Komisyonu`na teslim etmesi gerekiyor.

Satışa konu ticari ve iktisadi bütünlük, gazete isim hakkı, matbaa ve teçhizatları, marka/marka başvuruları, internet alan adı ile söz konusu mal hak ve varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmeleri kapsıyor.

Star Gazetesi`nin İstanbul merkez olmak üzere Ankara, İzmir ve Adana`da çok gelişmiş matbaaları bulunuyor. Bu matbaalarda yerel ve ulusal toplam 43 süreli yayının baskısı yapılıyor. Birçok ulusal gazetenin baskısının da yapıldığı matbaalar, mevcut portföyü ile birlikte satılacak.

2005 yılında Star Gazetesi ve matbaalarının, reklam gelirleriyle birlikte toplam cirosu 26 milyon YTL`ye ulaştı. 2006 yılında ise 40 milyon YTL ciro bekleniyor.

Yaklaşık 140 bin tirajı bulunan Star Gazetesi`nin ihale tarihi, daha önce 6 Ekim 2005 olarak belirlenmişti. Gazeteye başvuru olmadığı için ihale ertelenmişti.

aa
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 11:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?