22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Star'ın binası da satışta

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), ''Rumeli Plaza''nın Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün satışı için ihale açtı.

TMSF'nin konuya ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyurulara göre TMSF, İstanbul'da bulunan Beyaz Basın Sanayi ve Ticaret A.Ş., Rumeli Holding A.Ş., Medya Park Yayıncılık A.Ş. ile Star Televizyon Hizmetleri A.Ş. borçlularından haczedilen mal, hak ve varlıklardan oluşturulan Rumeli Plaza Ticari ve İktisadi bütünlüğünü, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle satışa çıkardı.

Toplam muhammen bedeli 50 milyon YTL olarak belirlenen satışın ihalesi, 27 Kasım 2007 tarihinde, saat 11.00'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunda kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve ihale, Fon kurulunun onayı ile sonuçlandırılacak. Buna göre satış komisyonu şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasında açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların listesini oluşturacak.

İhaleye kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden açık artırma ile devam edilecek. Ancak kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar verilmesi halinde pazarlık, 30 Kasım 2007 tarihinde saat 11.00'de Fon'da yapılacak. Söz konusu ihalede katılımcılarda 5 milyon YTL tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

İhale ile ilgili diğer hususlar ihale şartnamesi satın komisyonundan temin edilebilecek. Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları ise 26 Kasım 2007 tarihinde saat 17.00'ye kadar satış komisyonuna verilecek. Bu arada ihaleye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Tarafından Ticari ve İktisadi Bütünlük oluşturan mahcuzların satışına ilişkin yönetmeliğin ilgili maddesinde belirtilen, satışa iştirak edemeyecek kişiler ve işbu ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olan kişiler ile bu kişilerin tek başına veya birlikte yönetim ve denetimine sahip olduğu tüzel kişiler katılamayacaklar.

Ayrıca doğrudan veya dolaylı olarak yönetim, denetim veya kontrolü aynı gruba ait olan, birden fazla tüzel kişi veya birden fazla gerçek kişi bir grup adına ihaleye giremeyecek.

ajanslar
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 13:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?