16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

TA-ZE tasarım ödülüne çok yakın

Tariş Zeytin, tasarım yönetimi alanında Avrupa Birliği kapsamındaki yarışmaya aday gösterildi. 

Avrupa Tasarım Yönetimi Yarışması ("Design Management Europe Award"- DMEA), Avrupa Birliği bünyesinde olup kurumların tasarım faaliyetlerini desteklemeyi ve tasarım yönetimi konusunda Avrupa ülkelerinde farkındalığı artırmayı hedefliyor. Yarışmaya katılmanın aday gösterilmekle mümkün olduğunu söyleyen yetkililer, ödüllerin 22 Kasım 2007 tarihinde Almanya'nın Essen kentinde düzenlenecek bir törenle sahiplerine verileceğini vurguladı. 

Ayrıca Tariş, yarışmaya Türk gıda sektöründen aday gösterilen tek firma özelliğini de taşıyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Tariş Zeytin A.Ş. Genel Müdürü Hakkı Özmoralı, AB çapında böylesi iddialı bir yarışmaya aday gösterilmelerinin Tariş zeytin yağı markası ve ülke adına gurur verici olduğunu söyledi. Özmoralı, "Şirketimiz kurulduğu günden itibaren ürünlerimizi geliştirirken, TA-ZE konseptini oluştururken ve aslında pazarlama faaliyetlerinin her alanında, tasarıma büyük önem vermiştir. Tasarım, ancak doğru yönetildiği takdirde uzun vadede başarılı olabilecek bir alandır. Bu alanda Türkiye'den aday gösterilen tek gıda firması olmakla gurur duyuyoruz. Şimdi bize düşen görev, bugüne dek bu alanda yaptığımız tüm başarılı ve güzel çalışmaları en iyi şekilde sunmak ve Türk gıda sektöründe nelerin yapılabildiğini Avrupa'ya göstermek." dedi. 

Özmoralı, tasarımın sadece ambalaj ve etiket çalışmasıyla sınırlı kalmadığını, satış, pazarlama, lojistik, iletişim tüm faaliyet stratejilerini kapsadığını ifade ederek, bu çalışmaların tümünün Tariş markasına büyük değer kattığını söyledi. 

AVRUPA TASARIM YÖNETİMİ YARIŞMASI 

Avrupa Birliği tarafından yürütülen ve tasarım yönetimi konusunda gerçekleştirilen en kapsamlı 6. Çerçeve Projesi olan Admire Projesi'nde 14 Avrupa ülkesi yer alıyor. Proje ortakları arasında Red Dot Tasarım Ödüllerini veren Design Zentrum Nordrhein Westfallen, Barcelona Design Centre, APCI gibi tasarımı destekleyen organizasyonlar da bulunuyor. Admire Projesi kapsamında tasarım yönetiminin ödüllendirilmesi amacıyla bu yıl ilk kez Design Management Europe Ödülleri organize edilirken, uluslararası alanda tanınmış tasarım otoritelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirmeler yapılacak. 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 20:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?