19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Tanıl Küçük, İSO’ya yeniden aday

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, gelecek hafta yapılacak İSO seçimlerinde başkanlık adaylığına ilişkin olarak, sanayinin, ekonominin yaşadığı bu süreçte çok sayıda sanayiciden “Bu süreçte devam etmen gerekir, bu bilgi, birikim devam etmeli” telkini aldığını belirtti

İSO meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Küçük, ilk defa 1981 yılında 25 yaşındayken İSO’da meclis üyesi olduğunu hatırlatarak, İSO’nun kendisi için “adeta bir okul” olduğunu söyledi. İSO’nun kendileri için bir “aile platformu”, “aile ocağı” olduğunu ifade eden Küçük, burada kalıcı dostluklar elde ettiklerini dile getirdi.

Sanayicilerden, büyüklerinden öğrendikleriyle 2001 yılından bu yana İSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak, arkadaşlarıyla birlikte Türk sanayisine, ekonomisine hizmet etmeye çalıştıklarını anlatan Küçük, “Benim en çok gururlandığım olaylardan biri İSO’ya Yönetim Kurulu Başkanı olmaktır ve duyduğum en büyük onur da bu görevi sizlere layık bir şekilde yapmaya çalışmaktır” diye konuştu.

‘Telkin aldım’
Küçük, 7.5 yıl bu görevi yaptığını, Hüsamettin Kavi döneminde de 8 yıl yönetim kurulunda görevi bulunduğunu anımsatarak şunları kaydetti:
“Bunun bir sonu olduğunu düşünüyordum. Son dönemde de kendimi buna hazırlamıştım. O yönde çalışıyorduk. Şu süreçte, sanayinin, ekonominin yaşadığı bu süreçte ben içinizden de çok arkadaşımdan ve burada olmayan çok sanayicimizden şu telkini aldım; ’bu süreçte devam etmen gerekir, bu bilgi, birikim devam etmeli’ dediler. Bu demek değildir ki, bu bilgi, birikim sadece bende var. İSO’nun tüm yönetim kurulunda, tüm meclis üyelerinde var.”

Türkiye Finans’tan İSO üyelerine destek
Türkiye Finans Katılım Bankası, İSO ile özel bir kredi protokolü imzaladı. 200 milyon TL’lik kredi, İSO üyesi işletmelere uygun maliyet ve vade seçenekleri ile kullandırılacak.
Kredinin imza töreninde konuşan İSO Başkanı Tanıl Küçük, finansman konusundaki sıkıntının giderilmesinin, üretim ve istihdamın devamı açısından hayati önem taşıdığını belirtti.

Aylık taksit ödemeli, azami 24 ay vade ile kullandırılacak kredinin, TL için kar oranının yüzde 1.85 dövize endeksli krediler için kar oranının ise yüzde 0.85 olacağını anlatan Küçük, “Kullandırılacak kredinin en önemli özelliği kâr oranlarının vade sonuna kadar sabit tutulması ve kredinin geri çağrılma ihtimalinin olmamasıdır” dedi. Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar da, bu krizin Türkiye’nin krizi olmadığını ve bunu birkaç yıl önce konuşulan kuş gribine benzettiğini ifade ederek, “Burada tüm mesele bize ait olmayan bu krizin, tabiri caizse kuşun, kümeslerimize dolmasını önlememiz gerekiyor” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 17:03:48
Güncelleme :18 Şubat 2009 Çarşamba 17:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?