22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Tarımsal Yatırımcı Ofisleri hizmette...

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, yatırım yapmak isteyen çiftçiler için Tarımsal Yatırımcı Danışma Ofisleri açacak. 

Ofislerde tarım uzmanları tarımsal alanda yatırım yapmak isteyen şirketler ya da kişileri devletin sağladığı teşvik ve destekler ile bürokratik işlemler konusunda yönlendirecek. 

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından daha önce açılacağı duyrulan Tarımsal Yatırmcı Danışma Ofisleri için çalışmalara başlandı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın çalışmaları tamamlamasının ardından tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere Tarımsal Yatırım Ofisleri açılacak. 

Ofislerde görev yapacak Tarımsal Yatırım Uzmanları, tarım alanında yatırım yapmak isteyen şirketler ya da kişileri, bakanlığın teşvikleri, destekleri ve bunlardan yararlanmak için yapmaları gereken işlemler konusunda bilgilendirecek. Uzmanlar, tarım ve tarıma dayalı sanayi konusunda yatırım yapmak isteyen ulusal ve uluslararası yatırımcılara bilgi, materyal ve fizibilite hazırlığı için teknik destek sağlarken ayrıca, yatırımcıların ihtiyaç duyacağı her türlü tarımsal hammadde ihtiyacının sözleşmeli üretim gibi modellerle kaliteli ve sürdürülebilir şekilde temini için Bakanlığın ilgili birimleriyle koordinasyonu da sağlayacak.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 13:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?