20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

TARİŞ çikolata pazarına girecek

TARİŞ İncir Birliği Başkanı Hüseyin Karazor, deneme amacıyla ürettikleri çikolatalı incirin beğeni topladığını belirterek, butik çikolata sektörüne gireceklerini söyledi.

Karazor, kuru incirde ürün gamını geliştirmek amacıyla TARİŞ araştırma ve ürün geliştirme birimlerinin bir süredir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Kuru incirde katma değeri artırmak amacıyla yapılan çalışmalarla ürün çeşidinin 60'a yaklaştığını dile getiren Karazor, geçen yıl ilk kez çikolata kaplı kuru incir ürettiklerini, bu yıl bu ürünü daha da geliştirerek incirli çikolata üretimine geçtiklerini kaydetti.

Ürünün Ramazan Bayramı öncesi pazara sunulacağını ve şeker bayramında yeni bir pazara gireceklerini ifade eden Karazor, “Geçen yıl ürettiğimiz ilk ürünler büyük beğeni topladı. Bunun üzerine ürün geliştirme birimi bu alandaki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu yıl daha yüksek kalite ve estetik görünümüyle incirli çikolata ürettik. Ürünü butik çikolata satışı yapan mağazalar, TARİŞ mağazaları ve bazı mağaza zincirlerinde satışa sunacağız” dedi.

OTELLERDE SATILACAK

Yeni ürünlerle butik çikolata sektöründe büyümek istediklerini kaydeden Karazor, kuru incirin avantajlarını sonuna kadar değerlendirme konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

Üretim geliştirme biriminin yeni ürün çeşitleri konusunda çalışmalara devam ettiğini ifade eden Karazor, bu konuda ihracat pazarlarından da talep gördüklerine dikkati çekti.

Karazor, “İsviçre'de butik tarzı çikolata üreten bir müşterimiz bizden kuru incir alıyordu. Ürettiğimiz incir çikolatasının kalitesi konusunda yorumda bulunması için kendisine tattırdık. Çok beğendi ve bu üründen almak istediğini söyledi. İsviçre'de otellerde kurulan butik çikolata mağazalarında satışı yapılmak üzere ilk ihracatı önümüzdeki günlerde yapacağız. Gelecekte bu sektörle ilgili iddialı hedeflerimiz var” diye konuştu.

Karazor, şu ana kadar üretilen ürünlerin fiyat seviyesinin üst grupta yer aldığını, geniş bir tüketici kitlesine hitap edebilmek için de bazı girişimlerde bulunduklarını dile getirdi.

Çikolata sektöründe önde gelen firmalardan biriyle görüşme halinde olduklarını kaydeden Karazor, “Sektörden bir firmayla bu alanda işbirliği yapma niyetindeyiz. Birlikte üretim söz konusu olabilir” dedi.

Karazor, İncir Birliği olarak kuru yemişte diğer ürünlerle ilgili yatırım planlarının da bulunduğunu söyledi.
Bu kapsamda hurmada Türkiye pazarında bir boşluk gördüklerini, dünyanın en kaliteli incirlerinden olan “medjoul” çeşidi hurmayı hediyelik ambalajlarda paketleyerek satışına başladıklarını ifade eden Karazor, “Kuruyemiş sektöründe bu coğrafyadaki değişik ürünleri değerlendirerek büyümeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 13:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?