16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Tek biletle 162 ülke

Bu yıl mart ayında Lufthansa Havayolları ile İstanbul ve Ankara'dan Almanya'nın Münih, Frankfurt ve Düsseldorf şehirleri arasında ortak uçuşlara başlayan THY işbirliği ağını genişletiyor.

2008 Mart ayında dünyanın en büyük havayolu birliği Star Alliance'a tam üyeliğe hazırlanan Türk Hava Yolları, Lufthansa benzeri ortak uçuşları diğer 21 üye havayolu şirketiyle de gerçekleştirecek. Böylece THY, tek biletle, 162 ülkede, 927 havalimanına uçuş olanağına kavuşacak.
Lufthansa ve THY'nin hayata geçirdiği işbirliğinin, yolcular için daha fazla sefer sayısı, daha fazla varış noktası ve daha iyi bağlantı olanağı sağladığını söyleyen THY Münih Müdürü Taner Gürbüz, "Hem biz hem yolcular hem de Lufthansa bu ortaklıktan kazanıyor. Yolcuların topladığı miller her iki havayolunda da kullanılabiliyor" dedi.


Gürbüz, işbirliği sayesinde ayrıca THY'nin, Münih Franz Strauss Havalimanı'nda Lufthansa'nın yüzde 40 ortak olduğu ve 3 defa Avrupa'nın en iyisi seçilen Terminal 2'yi kullanma hakkına sahip bulunduğunu belirtti. Lufthansa Güney Almanya Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Bettina Rittberger ise Lufthansa grubunun toplam uçak sayısının 433, toplam çalışan sayısının 93 bin 541 olduğunu belirterek "2008 yılında dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'den 13 tane filomuza katılacak. Amerika uçuşlarımızda Türkiye'den yolcular da THY veya Lufthansa aktarmalı olarak bu uçakla yolculuk edebilecek" dedi. Rittberger, "THY ile gerçekleştirdiğimiz ortak uçuşlarla bu sayı daha da artacak" dedi.

..
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 19:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?