17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Tekel İçki'yi alan MEY kar sarhoşu

Özelleştirme İdaresi’nin ihalesinde TEKEL’in içki bölümünü 292 milyon dolar bedelle alan Nurol, Limak, Özaltın ve TÜTSAB ortaklığının oluşturduğu Mey İçki Sanayi Şubat sonunda şirketi devralmıştı. Burger King, Coca-Cola, United Distellers’te başarılı işlere imza atan Galip Yorgancıoğlu’nun CEO’luk görevine getirildiği MEY, iç satışlar özellikle de ihracattaki performansıyla dikkat çekiyor. Yorgancıoğlu, 850 milyon dolarlık yıl sonu ciro hedefini tutturacaklarını, yaklaşık 50-60 milyon dolarlık bir karlılık tablosunun oluşabileceğini söylüyor...

NOKTA Dergisi’nin özel haberine göre ihracatın çok önemli bir pazar olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, AB ülkeleri ve ABD’nin yanı sıra İngiltere, İsviçre Doğu Bloku için şirketlerle anlaştıklarını çok farklı ülkelere satış yaptıklarını anımsatıyor:

"Avusturalya’ya mal gönderiyoruz. Irak’a Ağustos’ta 4 tır mal gönderdik. Yani 50 bin şişe. İlk kez oldu. Türkmen, Kürt, Arap, Süryaniler var. Sevkte bir sorun olmadı.Savaş halinde olan bir ülkeden rakı talebi gelince şaşırdık. Azerbeycan, Kazakistan, Nahcivan, Ürdün, Lübnan, Güney Kıbrıs’tan talep geldi. Rusya, Bulgaristan, Arjantin istiyor.

NOKTA DERGİSİ
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 23:34:43
Güncelleme :10 Ekim 2004 Pazar 19:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?