29
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'TEKEL ucuza gitti'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, "2003 yılında ucuz diye satılmayan TEKEL'e hem yatırımlar devam etmiş hem de gösterilen kötü yönetimle TEKEL'in pazar payı düşürülmek suretiyle ucuza satılmasına sebebiyet verilmiştir" dedi.

TEKEL'in sigara üretim işiyle ilgili varlıklarının özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren British American Tobbacco 1,720 milyar dolarlık teklifiyle TEKEL'i almaya hak kazanırken, TEKEL'in satışına yönelik tepkiler devam ediyor.

Tokat Sigara Fabrikası çalışanları iş yerini ter etmeme eylemine devam ederken, TEKEL'in satılmasının üzüntülerini artırdığını belirten MHP'li Doğru, yazılı basın açıklamasında TEKEL'in 6 adet sigara fabrikası, 9 adet koordinatör başmüdürlük, 36 adet pazarlama ve dağıtım başmüdürlüğü, 1 adet tütün işleme fabrikası ve 56 yaprak tütün işletme müdürlüğü ile önemli bir kuruluş olduğuna dikkat çekti.

Doğru, TEKEL'den 14 bin çalışanın yanında nakliyecilik sektörü ile 1.2 milyon kişiden oluşan üretici kesim ve milyonlarca esnafın geçimini sağladığını belirterek, "Ülkemizin önemli kuruluşu olan TEKEL değerinin para ile ifade edilemeyecek kadar önemli. Son yıllarda özelleştirmelerde yaşanan yanlışlara TEKEL'in satışı ile yenisi eklenmiştir. Bu bizleri ayrıca üzmüştür. 2003 yılında ucuz diye satılmayan TEKEL'e hem yatırımlar devam etmiş hem de gösterilen kötü yönetimle TEKEL'in pazar payı düşürülmek suretiyle ucuza satılmasına sebebiyet verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Doğru, TEKEL'in bugün satılan fiyat ile 2003 yılında verilen fiyatın, kurlar ile enflasyon farkları ve arsa değerlerindeki artışlar dikkate alındığında Türkiye'nin önemli bir varlığının daha yabancılara ucuza satılmış olduğunu ileri sürerek, "TEKEL'in satılması Tokat için büyük bir kayıp. Sigara Fabrikasının satılması Tokat ekonomisine çok büyük zarar verecek. Halkımız bunu unutmayacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 18:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 88.226.181.xxx Tarih : 24.02.2008 07:29:28

Hadi oradan herkes konuşsun siz konuşmayın,AKP'nin koltuk değnekleri.Kaypak politika yaparak kendinizi bitiriyorsunuz ve biteceksiniz.İşime gelene evet işime gelmeyene hayır politikası.İşinize gelmedi mi hemen halka dönüp ağlayıp,zırlıyorsunuz,elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi.Siz AKP'nin kuklasısınız.Eğer iyi bir muhalefet yapmak istiyor idiyseniz,AKP ile pazarlık yapabilirdiniz ve Vakıflar yasası ve bunun gibi peşkeş çekilen ihalelerde Ulusal çıkarlarımıza yönelik kararlar aldırabilirdiniz ama sizde nerde o feraset.Bırakın bu timsah gözyaşlarını ve ulusa martaval okuma mavallarını,sizi artık bu ulus daha iyi tanıdı.