19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Tekel yeniden satışta

Özelleştirme İdaresi (ÖİB), ilk ihalesi düşük teklif yüzünden iptal edilen TEKEL`in sigara bölümünün özelleştirilmesi için yeniden ihale açtı. Son teklifler, 18 Şubat 2005 tarihine kadar verilebilecek.

ÖİB`in TEKEL`in Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticareti A.Ş.`ye ait tütün mamulleri üretim işiyle ilgili varlıkların özelleştirilmesi hakkındaki ihale ilanı Resmi Gazete`de yayınlandı. Buna göre, Sigara Sanayi İşletmelerine ait tütün mamulleri üretim işiyle ilgili tütün mamulü markaları, Adana, Ballıca, Malatya, Tokat fabrikaları ve ilgili varlıklarıyla, TEKEL`e ait idare stoku tütünlerin ``satış`` ve TEKEL`e ait İstanbul Sigara Fabrikası ve bu fabrikanın kullanımında bulunan taşınmazlar ``mülkiyetin gayri ayni hak tesisi`` yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilecek.

İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak yoluyla ``pazarlık usulüyle`` gerçekleştirilecek. Son tekliflerin 18 Şubat 2005 tarihine kadar verilebileceği ihale için tanıtım dökümanı ve şartname bedeli 10 bin dolar, geçici teminat bedeli de 30 milyon dolar olacak. İhaleye yabancılar da katılabilecek.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 13:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?