28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Tekfen'in 50.yılı Çırağan'da kutlandı

Mühendis 3 arkadaş olan Nihat Gökyiğit, Feyyaz Berker ve Necati Akçağlılar tarafından kurulan Tekfen, 50'nci yılını Çırağan Sarayı'nda düzenlenen geceyle kutladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de katıldığı gecede konuşan Tekfen kurucu ortağı Nihat Gökyiğit, geçen 50 yılda Türkiye için önemli olduğuna inandıkları pek çok alanda faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, “Kimi kolay, kimi biraz daha zor oldu, ama Türkiye'yi daha iyi bir geleceğe taşımak konusunda üzerimize düşen her şeyi yaptık” dedi.

Gökyiğit, 3 ortak olarak çok nadir görülen bir başarı elde ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
 
“50 yıl boyunca zor ve sıkıntılı ortamlarda kararlarımızı alırken 3 ortaktan hiçbiri sesini yükseltmedi. Her kararımızı oy birliğiyle aldık.
İnanılması güç olan bu uyumlu ve çok nadir görülen ilişkiye ortaklık değil, kardeşlik demek daha doğru olur. Çoğu zaman 'bu nasıl oluyor' diye soruyorlar. Üçümüzün eğitim formasyonu çok benziyor.

Feyyaz Mersinli Akdeniz'den, Necati İzmirli Ege'den, ben Artvinli Karadeniz'den, bir araya geldik. Türk kültürünün birlik olma gibi çok önemli değerleri var. Yapabileceğimizin en iyisini yapmaya gayret ettik. Doğru işi yapma peşinde olduk. İhtilaf ve anlaşmazlıklardan kaçınmak gibi bazı temel ilkelerden şaşmadık.”

-“MÜTEAHHİTLİK VE TARIMSAL SANAYİ DEVİ”-

Tekfen Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner de ampul markası olarak anılan Tekfen'in, müteahhitlik ve tarımsal sanayi devi olduğunu belirterek, bugün Fas, Libya, Suudi Arabistan, Umman, Katar, Kuveyt, Azerbaycan, Kazakistan ve Bulgaristan'da toplam değeri 2 milyar doları bulan kuvvet santralleri, rafineriler, boru hatları, tank çiftlikleri, kara ve deniz terminalleri, petrol platformları, gübre fabrikaları ve otoyollar inşa ettiklerini bildirdi.

Öner, grubun cirosunun yüzde 35'ini oluşturan Tekfen Tarımsal Sanayi Grubunun ise Türkiye gübre sanayinin yüzde 38'lik payına sahip olduğunu vurgulayarak, gübrenin yanı sıra tohum üretimi ve ticareti, fide ve fidan üretim tesisleri ile yüksek kalite tarımsal girdilerin temini ve tahıl ticareti ile tarımsal ürünlerin değerlendirilmesinde hizmet verdiklerini kaydetti.

Verilen bilgiye göre, bu yıl 1 milyar 250 milyon dolar ciro beklentisi olan Tekfen'in, önümüzdeki 5 yıl içinde bu rakamı 2 milyar dolara çıkarmayı hedeflediği ve holdingin, 50'nci yılında taahhüt, tarımsal sanayi, finans ve emlak geliştirme olmak üzere 4 sektörde odaklanma kararı aldığı belirtildi.

Konuşmaların ardından sanatçılar Fatih Erkoç ve Kerem Görsev tarafından konser verildi.
 
Bu arada, katılımcılara 3 kurucu ortağın sesinden holding ve iştiraklerinin kuruluş öyküsünün anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

Geceye, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, Güler Sabancı, Ersin Özince, Aldo Kaslowski, Aydın Doğan, Suzan Sabancı Dinçer, Haluk Dinçer, Tuncay Özilhan ve Coşkun Ulusoy'un da aralarında bulunduğu siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
A.A
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 06:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?