22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Tekstil sektörünü bayramdan sonra grev bekliyor

Ankara - İşçi ve işveren sendikaları arasındaki toplu iş görüşmelerinin "ikramiyeler" konusunda tıkandığı tekstil sektörünü bayramdan sonra grev bekliyor.

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası arasında altı aya yakın süredir devam eden 20. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından grev kararı alındı.

TEKSİF, geçen sürede, işverenlerin özellikle 1964 yılından bu yana kazanılmış hakları olan ikramiyelerini vermemekte direttiğini belirterek, 26 Ocak’ta greve çıkmayı kararlaştırdı.

Grevin, 4 Şubat’ta 44 yeni işyerine yayılarak toplam 55 işyerini kapsayacak biçimde genişletilmesi benimsendi.

TEKSİF Genel Başkanı Zeki Polat, işverenlerin yeni işçiler için yıllık 4 olan ikramiye sayısını 1’e düşürmek istediklerini, ileride eski işçilerin işsiz kalmasının önünü açacak bu türden bir öneriyi kabul etmelerinin mümkün olamayacağını söyledi.

İşveren sendikası ise, ülkenin ve sektörün içinde bulunduğu şartları dikkate alarak, tarafların müşterek menfaatlerine uygun ve dengeli bir sözleşme imzalamak istediğini bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2005 Cuma 13:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?