29
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Tekstil strateji eylem planı!

 Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Tekstil, Hazır Giyim ve Deri Sektörü Stratejik Eylem Planı'nın ilk kez bir sektörle ilgili hazırlanan stratejik eylem planı olduğunu, bu planla ilk kez bir sektöre özel desteklerin devreye sokulduğunu bildirdi.
Tekstil, Hazır Giyim ve Deri Sektörü Strateji Eylem Planı, Türkiye İstatistik Kurumu'nda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve TOBB Başkanı
Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı toplantıda açıklandı.

Eylem Planı'nı açıklayan Bakan Çağlayan, ortaya çıkan çalışmanın, hükümet ve özel sektörün ortak çalışması ve mutabakatıyla oluştuğunu, bu çalışmanın bir sektörle ilgili hazırlanan ilk stratejik eylem planı olduğunu kaydetti.

Bunun önemine dikkati çeken Çağlayan, "Bu plan, Türkiye'nin uzun yıllar lokomotifi olan ve olmaya devam edecek tekstil, hazır giyim, konfeksiyon ve deri sektörü için hazırlanmış ve ilk kez bir sektöre özel destekler devreye sokulmuştur" dedi.

Çağlayan, söz konusu planda öngörülen değişim ve dönüşüm sürecinde sektörün yüksek kalitede moda, tasarım, marka ve bilgi bazlı ürünlerin üretildiği ve satıldığı bir yapıya dönüştürülmesinin amaçlandığını söyledi.

Strateji belgesi çerçevesinde sektörün içinde bulunduğu ve gelecekte yaşayacağı rekabet pastası göz önüne alınarak yapılan analizler neticesinde sektörde rekabet gücünü artırmak ve dönüşümü yönetmenin, küresel bir hedef olarak
belirlendiğini dile getiren Bakan Çağlayan, stratejinin hayata geçirilmesini teminen tedbirlerin bir eylem planına bağlandığını, bu tedbirlerin Dünya Ticaret Örgütü ve AB normlarına uygun biçimde şekillendirildiğini söyledi.

Eylem planındaki faaliyetlerin ve stratejilerin yürütülmesinin takip ve koordinasyonunun bakanlığının sorumluluğunda olduğunu anlatan Çağlayan, başarının sağlanmasının, sürecin izlenmesi, değerlendirilmesi ve gerekli ilave tedbirlerin alınmasıyla mümkün olacağını ifade etti.

Bu amaçla bakanlık bünyesinde sürecin izlenmesi, değerlendirilmesi, raporlanması için Yürütme İzleme Grubu
oluşturulduğunu bildiren Çağlayan, "Derhal devreye sokulacak strateji eylem planında 2 ana eylem ve 7 tedbir başlığı altında toplam 28 eylem yer almaktadır" dedi.

...
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 14:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SELIM IP: 82.83.103.xxx Tarih : 14.09.2008 05:48:56

YESIL SERMAYE NE ZAMAN BORSAYA GIRECEK