22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Telefon faturası için önemli uyarı

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, faturaların tahsilinden ötürü gecikme faizi ödeyenler ve telefonları arızalı olduğu için internet hizmetinden yararlanamayanların, hizmetini almadıkları aylara ait faturaları ödememeleri çağrısında bulundu.

Karagöz, yazılı açıklamasında, tüketicilerden, Türk Telekom çalışanlarının grevde olması nedeniyle yeni abonelerin telefonlarının ve ADSL bağlantılarının günlerdir yapılmadığı, arızaların giderilmediği yönünde şikayetler aldıklarını belirtti.

Faturaların zamanında tahsil edilmemesi nedeniyle tüketicilerin haksız yere gecikme faizi ödediğini ileri süren Karagöz, şunları kaydetti:

''Türk Telekom ile çalışanları arasındaki anlaşmazlığın bedelini, tüketicilerimiz ödememeli. Türk Telekom, ayıplı hizmet vermektedir, derhal gerekli önlemleri almalı ve tüketicilerimizi mağdur etmemelidir. Faturaların tahsilinden ötürü gecikme faizi ödeyenler ve telefonları arızalı olduğu için internet hizmetinden yararlanamayanlar, hizmetini almadıkları aylara ait faturaları ödemesinler.''

Karagöz, stratejik önemi bulunan haberleşmenin, bir ülkenin en önemli can damarlarından olduğunu ifade ederek, ''Haberleşmenin özelleştirilmesine defalarca karşı çıktık. Çünkü sonucun böyle olacağı belliydi'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 11:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Kayısı IP: 81.214.54.xxx Tarih : 14.11.2007 16:24:19

Türk Telekom şu anda ayıplı hizmet vermiyorki.Açıkçası ben beylikdüzü İstanbulda oturuyorum ve eskisinden daha hızlı çalışan vezneleri ve memurları var.Demekki grevdeki çalışanlar gereksizmiş,daha doğrusu devletteyken gereksiz yere istihdam edilen grupmuş