17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Telekom'da ihale süreci yarın başlıyor

Özelleştirme sürecine geçtiğimiz yılın nisan ayında başlanan Türk Telekom için ihale süreci yarın başlayacak.

Katılımcıların 50 bin dolar karşılığı ihale kitapçığını alabilecek satışta son teklif verme süresi ise 31 mayıs 2005 olarak belirlendi.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Türk Telekom’un özelleştirilmesine ilişkin takvimi açıkladı.

Daha önce iki kez ihaleye çıkılmasına rağmen sonuç alınamadığını ifade eden Kilci, 2003’te başlatılan özelleştirme stratejisini ise piyasaya duyarlı olarak yürüttüklerini ve tüm yatırımcılarla temasa geçerek bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Yatırımcılara bilgi verildi

Telekom’un özelleştirilmesine yönelik bilgilendirme sürecini nisan-temmuz 2004’de tamamladıklarını ve bu süreçte tüm yatırımcıları davet ettiklerini dile getiren Kilci, bunun yanında çeşitli toplantılar düzenleyip bilgi verdiklerini açıkladı.

Altın hisse daraltıldı

Telekom’un özelleştirilmesi kolaylaştırmak için yabancı yatırımcıların katılımına ilişkin sınırlar kaldırıldığını belirten Kilci, altın hissenin kapsamının daraltıldığını, problemli alacakların çözümüne iliişkin çalışmalar yapıldığını ve Telekom’un ödediği vergi dışı kalemlerin kaldırıldığını vurguladı.

İhale süreci yarın başlayacak

Özelleştirme süreci ile ilgili bilgi veren Kilci, Türk Telekom’un yüzde 55’inin blok satışı için yarından itibaren başlayacak ilanlar ile ihaleye çıkılacağını ve ihalenin kapalı teklif usulü ile yapılacağını belirtti.

Kilci, katılımcıların 50 bin dolarlık bedel karşılığında ihale kitapçığını almaları gerektiğini kaydetti.

Ön yeterlilik şartı

İhalenin öncekilere göre bazı farklılıklarının olduğunun altını çizen Kilci, bunun en önemlisinin ön yeterlilik aşaması olduğunu belirtti.

Tüm katılımcıların 11 ocak 2005’e kadar ön yeterlilik başvurusu yapmaları gerektiğine dikkat çeken Kilci, ihaleye katılacak olan firmaların finansal yeterliliklerine ve toplam varlıklarına ilişkin gereklilikler aranacağını vurguladı.

Son teklif 31 mayıs 2005

Ön yeterlilik aşamasının ardından 1 şubattan itibaren de Telekom’da ayrıntılı inceleme sürecinin başlayacağını dile getiren Kilci, katılımcıların dataları inceleyebileceğini ve teklif verme süresinin 31 Mayıs 2005’de sona ereceğini bildirdi.

Rekabet Kurulu’nun Telekom özelleştirmesine ilişkin önerilerinin de dikkate alındığını ve öngörülerin şartnamaye yansıtıldığını belirten Kilci, Kablo TV altyapısının da bu çerçevede Türk Telekom’dan devir tarihinden önce ayrılacağının altını çizdi.

Türk Telekom Genel müdürü Mehmet Ekinalan ise, Telekom’da yatırımlara devam ettiklerini ve Telekom’un bu hali ve yatırımlarla satışının başarılı bir şekilde tamamlanacağına inandığını söyledi.
ankara
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 12:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?