23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Telsim, Nokia ile uzlaştı

Türkiye'nin ikinci büyük GSM operatörü Telsim, Nokia ile, geçmiş dönem borçlarının ödenmesi konusunda uzlaşmaya vardığını bildirdi.

Telsim Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Tunç imzasıyla yapılan açıklamada, Telsim'in ekipman, donanım alımı ve finansmanından kaynaklanan; Nokia Corporation, Nokia Komünikasyon Ltd. Şti, ABN Amro Bank N.V. Stockholm Şubesi'ne olan borçlarının ödenmesine ilişkin yürütülen görüşmeler sonucu, tarafların dün uzlaşmaya vararak resmi bir sözleşme imzaladıkları belirtildi.

Açıklamada, "Uzlaşılan borcun Telsim varlıklarının satışında ihale bedelinden ödenmesi için gereken Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurulu kararının, önümüzdeki hafta içinde alınması beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.

Telsim'in Nokia'ya olan borçlarının yaklaşık 900 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Nokia ile Telsim arasında hangi miktar üzerinde anlaşmaya varıldığı hakkında ise taraflar henüz bir bilgi vermedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 12:25:30
Güncelleme :27 Ağustos 2005 Cumartesi 12:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sabri Yagcioglu IP: 80.141.188.xxx Tarih : 27.08.2005 13:28:22
Telsim sonunda Nokia ile anlasabildi yani.. Aslinda bu olay Tüm Türk halkina ibret olmali.. Kalmiski Cem Uzan bey Basbakan'liga adaydi ve aday olmakla kalmadi 7% oy da aldi.. Düsünüyorumda.. Bu kisiye oy verenler acaba bu oyu verirken kafalarindan ne gecti? Aslinda yatip kalkip Dua etmeliler..   böyle zihniyetli bir hükümet her 100 yilda bir gelir.. Degerini iyi bilelim.. Iste Cem bey'in pisligini Türkiye Cumhuriyeti önümüzdeki 10-12 senede zor temizliyecek, yazik degilmi bu paraya? saygilar Yagcioglu.S -Almanya-