24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Telsim'e yabancı ilgisi

Telsim ihalesi için teklif veren 7 şirketin tamamı yabancılardan oluştu.

TMSF`den yapılan açıklamaya göre, 2.8 milyar dolar muhammen bedelli Telsim için düzenlenen ihale için, İngiltere`den Vodafone Telekomünikasyon A.Ş., Mısır`dan Orascom Akdeniz İletişim Hizmetleri A.Ş., Rusya`dan Sistema Telekomünikasyon A.Ş., Kuveyt`ten MTC Telekomünikasyon ve İletişim Hiz. Tic. A.Ş., Dubai`den Etisalat Telekomünikasyon A.Ş., Almanya`dan Endeks Telekom İletişim A.Ş. ve Dubai`den Uluslararası Yatırım ve Telekomünikasyon A.Ş. mali ve idari zarflarını teslim etti. İhaleye hiçbir Türk firması tarafından teklif sunulmadı.

Satelko İletişim ile ihaleye girmeyi planlayan Sabancı Holding, ihalede ortaklık için görüştüğü France Telecom`un iştiraki Orange`nin ihaleye katılmama kararına paralel olarak Telsim ihalesine teklif vermeme kararı aldığını bildirmişti.

İhale sürecinde ön yeterlilik alan Koç Holding`e bağlı Koç Bilgi Grubu İletişim ve Teknoloji Hiz. A.Ş. ile Doğan Holding`e bağlı D Telekomünikasyon Yatırımları A.Ş. de bugün sona eren son teklif gününde Telsim ihalesine teklifte bulunmadı.

Telsim ihalesi sürecinde ön yeterlilik için toplam 15 şirket başvururken, Dubaili Comtel Telekomünikasyon A.Ş. bazı belgelerinin ihale şartnamesine uygun olmaması nedeniyle ön yeterlilik alamadı.

aa
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 20:25:17
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 13:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?