22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

TEMSA'dan Paris atağı

Uluslararası platformda gösterdiği başarılar ile adından sıkça söz ettiren ve Avrupa'da en büyük bağımsız üretici olma yolunda hızla ilerleyen Türk otobüs üreticisi TEMSA, Fransa'da her geçen gün bir kat daha güçleniyor.

TEMSA'nın en fazla ihracat yaptığı ve ürün yelpazesi en geniş olduğu önemli pazarlarından biri olma özelliğini taşıyan Fransa'da, distribütörü Dietrich şirketi, Paris'te kendi sektöründe bir çok işlemi aynı çatı altında barındıracak olan yeni binasının temelini attı.


Türkiye'nin önde gelen otobüs üreticilerinden olan TEMSA, Fransa'daki payını her geçen yıl bir kat daha artırıyor. Fransa pazarına 1999 yılında giren TEMSA, aradan geçen zaman içerisinde Fransa otobüs pazarı sıralamasında ikinci sıraya oturdu. Pazarda geçen yıl 100 milyon Euro'nun üzerinde ciroya ulaşan TEMSA, bu rakamı gelecek yıllarda ikiye katlamanın hesaplarını yapıyor. Paris yakınlarında inşaa edilecek olan binanın temel atma törenine katılan TEMSA Genel Müdürü Meihmet Buldurgan, Fransa'daki dağıtıcı ve bakım şirketi Dietrich'in Genel Müdürü Pierre Reinhart ile ilk harcı birlikte koydu. Yedek parça satışından, teknik bakıma bir çok işlemin yapılacağı yeni tesis hakkında bilgi veren yetkililer, TEMSA'nın Avrupa'nın ikinci büyük otobüs üreticisi olduğunu, başta AB ülkeleri olmak üzere 40 ülkeye ihracat yaptıklarını ve Türkiye'de üretilen TEMSA otobüslerinin yüzde 75'ini yurtdışına ihraç edildiğini bildirdi.


Yeni binanın temel atma törenine, Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Aydın Sezgin, TC Paris Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Tarık Tunalı ve Yardımcısı Gökhan Üsküdar, Dietrich şirketinin merkezi olan Strasbourg kentinin milletvekilleri ile yeni binanın temelinin atıldığı semtin belediye başkanı ile yerel yönetim temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 02:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?