30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

TESK kredi uygulamasından memnun

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan sıfır faizli kredi imkanından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Ancak bu sınırlı desteğin arkasının da gelmesini bekliyoruz" dedi.

TESK Başkanı Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan tarafından açıklanan 5 bin üretici sanatkara verilecek kredi konusunda duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çağlayan'ın açıkladığı sıfır faizli kredilerden sadece Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'na bağlı oda üyelerinin yararlanacağını kaydeden Palandöken, kredinin, kapasite raporuna sahip üretici esnaflara verileceğini kaydetti. Palandöken, "İlk 6 ayı ödemesiz, 3'er ay aralıklarla 18 ayda geri ödenecek ve faizsiz olarak verilecek krediyi olumlu ve önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bundan dolayı hükümetimize ve Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Ancak bu sınırlı desteğin arkasının da gelmesini bekliyoruz. TESK olarak AB ile ortaklaşa yürüttüğümüz ve halen devam eden Kadın Girişimcilik Projemize dahil girişimcilik eğitimi gören 6 bin kadınımıza da bu imkan verilmeli. Özellikle eğitimler sonucunda girişimci olan ve TESK'e bağlı odalara üye olarak iş yeri açan kadınlarımıza da bu kredi desteği verilmeli" ifadelerini kullandı.

Adapazarı'nın Sapanca ilçesinde TESK ve TESKOMB'un katılımıyla düzenlenen 2 günlük Arama Konferansı'na da değinen Palandöken, konferansın, sorunların çözümüne katkı sağlamak bakımından esnaf ve sanatkar kesimi için oldukça faydalı olduğunun altını çizdi. Palandöken, Arama Konferansı'nda alınan kararların TBMM'nin tatilinin ardından biran önce hayata geçirilmesini beklediklerini kaydetti.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan tarafından açıklanan faizsiz sanatkar kredisinden yararlananların genişletilmesi gerektiğini de vurgulayan Palandöken şunları kaydetti: "Ülkemizde geçmişte yaşanan ekonomik krizler nedeniyle binlerce esnafımız kepenk kapatmış durumda. Binlercesi de borç içerisinde bulunuyor. Arama konferansının amacı değişim, dönüşüm ve destek olduğuna göre geçmişte iflas edip kepenk kapatan ve yeniden iş yeri açmak isteyenler ile iş yerinde değişim ve dönüşüm yaparak çağa ve rekabet ortamına ayak uydurmaya çalışmak isteyen esnaf ve sanatkarlara da faizsiz kredi verilmeli."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 16:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?