18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Teşvik için sosyal gelişmişlik aranacak

Adana Sanayi Odası (ASO) Başkanı Ümit Özgümüş başkanlığındaki Adana heyeti, dün akşam Başbakanlık binasında, Başbakan Erdoğan’la görüştü.

ASO Başkanı Ümit Özgümüş, Başbakan Erdoğan’a, teşvik kapsamının basına yansıyan şekilde genişlemesi halinde, Adana ekonomisinin uğrayacağı zararları ve sanayicilerin karşılaşacağı haksız rekabeti anlattı. Özgümüş, çok daha kapsamlı kriterlerin dikkate alınacağı yeni bir teşvik yasasının gerektiğini söyledi.

Özgümüş, verilen teşviklerin arsa, bina, makine ve kurumlar vergisi istisnası olması gerektiğini ancak doğrudan maliyeti etkileyecek teşviklerin yanlış olduğunu ve bunun devlet eliyle haksız rekabet oluşturacağını ifade etti.

Adana heyetinin bu konudaki hassasiyetini anlayışla karşılayan Başbakan Erdoğan, teşvik kapsamının genişletilmesiyle ilgili basına yansıyan şeklin yanlış olduğunu, kriterin kişi başı milli gelirin 2000 doların altındaki iller olmayacağını ve sosyal gelişmişlik kriterlerinin ele alınacağı yeni bir çalışmanın yapıldığını söyledi. Erdoğan, Adana heyetinin dile getirdiği düşüncelerin kendileri tarafından değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.

ASO Başkanı Ümit Özgümüş, Başbakan Erdoğan’ın teşvikle ilgili sözlerinin Adanalı sanayiciler olarak kendilerini umutlandırdığını söyledi.

Başbakanlık binasında gerçekleşen ve 1 saat süren toplantıya, Adana Milletvekili Ömer Çelik, Adana Sanayi Odası (ASO) Başkanı Ümit Özgümüş, Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Fethi Coşkuntuncel, Organize Sanayi İş Adamları Derneği (OSİAD) Başkanı Hilal Aksöz, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Üyeleri İsrafil Uçurum, Suat Öcal ve Bekir Sütçü katıldı.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 12:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?