19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Thermo King Doğuş ile güçlenecek

Thermo King Doğuş Otomotiv ile güçlenecek
 
Dünyada soğutma sistemleri sektörünün önde gelen markalarından Thermo King, Doğuş Otomotiv ile Türkiye'de büyüme atağına geçiyor. Thermo King'in 2008 yılının son çeyreğinde Türkiye distribütörlüğünü alan Doğuş Otomotiv'in İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, markanın, yetkili satış ve servis ağı ile altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve ürün satışına başlandığını söyledi.
Thermo King'in Türkiye'deki tüm satış ve servis hizmetlerini üstlendiklerini belirten Bilaloğlu, "Thermo King ile Doğuş Otomotiv'in distribütörlüğünü yaptığı marka sayısı 15'e çıktı. Otomotiv değer zincirinin her halkasında var olma stratejimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ağır vasıta sektöründeki markamız Scania, üst yapı sektöründe hizmet veren damper markamız Meiller ve treyler markamız Krone ile bu sektörde tecrübe kazanmıştık. Thermo King ile bu sektördeki faklılığımızı artırarak daha kapsamlı bir hizmet sunuyor olacağız" açıklamasını yaptı.

Finansmanla satış imkânı
Ali Bilaloğlu, ortağı oldukları Volkswagen Doğuş Finans şirketi ile Türkiye'de ilk defa bu ürünler için finansman sunmaya başlayacaklarını dile getirdi. Bugüne kadar hiçbir rakip şirketin finansmanla bu ürünleri satamadığını vurgulayan Bilaloğlu, ürünleri bu yolla satın almanın, içinde bulunulan koşullarda büyük bir rahatlık sağlayacağını sözlerine ekledi.
Thermo King Başkanı Ray Pittard ise Türkiye'nin kendileri için yabancı bir pazar olmadığını dile getirerek, "Doğuş Otomotiv'in, distribütörlük faaliyetlerinde gösterdiği başarılar, Türkiye pazarı için sahip olduğumuz büyük hedeflere birlikte ulaşılabileceğimize olan inancımızı pekiştirmektedir" dedi. Türkiye'de üretim yapma planlarının olmadığını belirten Pittard, "Ama gelecekte bu alternatiflere hazırız" açıklamasını yaptı.
Doğuş Otomotiv Thermo King Genel Müdürü İlhami Eksin ise "Toplam 9 ilde 11 adet yetkili satış ve servis yapılandırması oluşturuldu. Türkiye'de ilk yılımız olan 2009'da soğutma sistemleri toplam pazarında, yaklaşık 300 adetlik satış ile yüzde 30'luk bir pazar payı hedefliyoruz."


 

Referans
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 02:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?