22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

THY'de 'gizli müfettiş' dönemi

Türk Hava Yolları (THY) yolcularına sunduğu hizmette kaliteyi artırmak için gizli müşteri, fahri gözlemci uygulamalarını başlattı.

THY'nin bu yılı kalite yılı ilan ettiğine işaret edilen açıklamada, bu hedef doğrultusunda geçen yıl Müşteri İlişkileri (CRM) Müdürlüğü'nü kurulduğu hatırlatıldı. Açıklamada, müdürlüğün amacının müşteri sadakat programlarının geliştirilerek, müşteri memnuniyeti ve sadakatini artırmak olarak belirlendiği anlatıldı. Açıklamada, THY'nin, gizli müşteri projesiyle önceden belirlenmiş senaryolar dahilinde, uçuş öncesi, sırası ve sonrasında sunulan hizmetlerin kalitesini müşteri gözüyle incelenmesinin amaçlandığı vurgulandı. Açıklamada, bu projenin bağımsız bir araştırma şirketine bağlı çalışan eğitimli görevlilerin, çeşitli müşteri rolleriyle, uçuş sürecinin her adımının değerlendirdiği belirtildi.

Fahri gözlemcilerin ise uçuşun her adımıyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan gönüllü THY yolcularından oluştuğuna işaret edilen açıklamada, şimdiye kadar 102 THY yolcusunun fahri gözlemci olarak görüş ve önerilerini paylaştığı bildirildi. Açıklamada, fahri gözlemcilerin yaptıkları her uçuş sonrasında değerlendirmelerini THY'ye iletecekleri ve bu değerlendirmeler kapsamında ilgili birimlerin çalışma yapacağı anlatıldı.

THY İş Geliştirme Başkanı Dr. Haşmet Gökırmak, projelere uzun soluklu baktıklarını belirterek, müşteri memnuniyetinin her zaman birinci öncelik olarak görüldüğünü ifade etti.

Gökırmak, gizli müşteri ve fahri gözlemci projeleriyle sunulan hizmet kalitesinin müşteri gözüyle değerlendirme fırsatı bulacağını ve geleceğin bu doğrultuda planlanacağını söyledi.

anka
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2007 Pazartesi 14:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?