24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

THY'den 23 yeni hat

2004 yılında 59 yeni uçağın satın alınması için Boeing ve Air-Bus ile anlaşma yapan Türk Hava Yolları (THY), yurt dışında bulunan mevcut 79 hattına ilave olarak 23 yeni hattın daha açılması için adım attı.

Avrupalı taşıyıcıların henüz yeralmadığı ülkelerde faaliyet göstermeyi hedefleyen THY, yeni açılacak hatlarla bu ülkelerin dünyaya açılan yegane kapısı olmayı amaçlıyor. Türk Hava Yolları, yolcularının memnuniyetini arttırmak ve yolcularının mümkün olduğunca aktarmasız ve rötarsız seyehatlerini sürdürmek üzere uçuş ağını genişletme kararı aldı.
Daha önce kararı alınan Duşanbe (Tacikistan) hattı ile birlikte Sanaa (Yemen) hattını 2005 yılı içinde faaliyete alacak olan Türk Hava Yolları, 2006 yılı sonuna kadar şu hatların açılışını gerçekleştirecek:

"Helsinki (Finlandiya), Dublin (İrlanda), Bombay (Hindistan), Osaka (Japonya),Tebriz (İran), Lagos (Nijerya), Khartum (Sudan), Adisababa (Etiyopya), Abu Dhabi (BAE), St. Petersgburg (Rusya), Lubljana (Slovenya), Riga (Latviya), Belgrad (Sırbistan), Minsk (Beyaz Rusya), Donesk (Ukrayna), Rostov (Rusya), Yekaterinburg (Rusya), Dneprepetrovsk (Ukrayna), Kazan (Rusya), Venedik (İtalya), Doha (Katar), Muscat (Oman)".

Dünya devleri arasında rekabet hızını arttırmak üzere çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, hedeflerinin dinamik gelir yönetimi esasına göre THY'de dengeli ve sağlıklı büyümeyi sağlamak olduğunu ifade etti.

"Uçmayan kimse kalmasın" sloganıyla büyüyen kitlenin beklentilerine cevap vermek üzere yatırımlarını gerçekleştirdiklerini belirten Kotil, "Türkiye'nin bayrak taşıma misyonuna sahip yegane ulusal havacılık şirketi olarak serbest piyasa ekonomisinin şartları gereği pazar payımızı arttırmak üzere yurt dışında yeni açılacak hatlarla THY'ye büyük ivme kazandırmayı hedefledik" dedi.

Halen yurt içinde 28 hatta faaliyet gösteren Türk Hava Yolları, yurt dışında mevcut hatlarına ilave olarak yeni açacağı 23 hatla beraber toplam 102 hatta havacılık ulaşımı hizmeti verecek. 2006 yılı sonuna kadar Türk Hava Yolları yurt içi ve yurt dışında toplam 130 hatta havacılık ulaşım hizmeti verecek.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 15:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?