27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

THY'ye rötar cezası

Bakırköy Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyetinin aldığı karara göre, THY geç kalkan Kayseri uçağı nedeniyle bilet ücretinin 3'te 2'sini şikayetçi Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'ye iade edecek.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, 12 Haziran 2006 günü İstanbul'dan Kayseri'ye gidecek olan THY uçağının, yolculara yeterli ve geçerli bir açıklama yapılmaksızın tarifesine göre 3.5 saat gecikmeyle kalkması nedeniyle şikayetçi oldu.

Bakırköy Kaymakamlığına bağlı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti de THY'nin “tüketiciye ayıplı hizmet” sunduğu sonucuna vararak, İstanbul-Kayseri uçak bileti ücreti olan 154 YTL'nin 3'te 2'si tutarının şikayetçi Oktay Ekşi'ye ödenmesine karar verdi.

Kararda ücretin 3'te 1'inin “tüketicinin ayıplı olsa da bu hizmeti almış olması” nedeniyle alıkonulduğu belirtildi.

Konuyu resmi mercilere ileten Hürriyet Gazetesi Hukuk Danışmanı Erem Yücel de yaptığı açıklamada, “Tüketicilerin hak aramalarının masrafsız ve en kolay yolundan yararlandık. Haksızlığa maruz kaldığını düşünen tüm tüketicilere yol gösterecek bir karar çıktı” dedi.

Şikayete konu olan yolculuk, 4. Türk-Yunan Medya Konferansı'na katılan gazetecileri Kapadokya'ya götürmek üzere yapılmıştı.


aa
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 19:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?