31
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

TMSF ile Demirel ailesi anlaştı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Demirel ailesi ile anlaştı.

TMSF, Egebank A.Ş.’den kaynaklanan Fon alacaklarının tahsili amacıyla Banka hakim ortağı Yahya Murat Demirel hakkında yürütülen takip kapsamında devraldığı Demirel ailesine ait 9 şirketin yönetim ve denetimlerini iade edecek. Buna karşılık, TMSF'nin bağlantılı kişilerden tahsil ettiği 62.4 milyon YTL, uzlaşma bedeli olarak Fo'a ödenmiş sayılacak.

TMSF’den yapılan açıklamaya göre, varılan anlaşma gereği, Demirel ailesi Fon'a karşı açtığı tüm davalardan feragat edecek. Yahya Murat Demirel ve diğer kişilerle ilgili yürütülen takip ve tahsil işlemlerine Fon tarafından devam edilmesi kaydıyla, Şevket Demirel ve bağlantılı kişilere mutabakat konusu işlemlerle ilgili yürütülen takip ve tahsil işlemlerine son verilecek.

TMSF tarafından, Egebank A.Ş.den olan kamu alacağının takip ve tahsiline yönelik olarak Yahya Murat Demirel ve Egebank A.Ş. nedeniyle borçlu bulunan diğer gerçek ve tüzel kişilerle ilgili olarak dava ve takiplere devam edilecek.

-SÜREÇ NASIL GELİŞTİ

Egebank A.Ş.’den kaynaklanan Fon alacaklarının tahsili amacıyla; 2005 yılından itibaren Fon tarafından banka hakim ortağı Yahya Murat Demirel hakkında yürütülen takip işlemlerine ek olarak Şevket Demirel ve diğer aile fertleri ve bu kişilerin yönetim ve denetimindeki şirketlere yönelik olarak takip işlemleri gerçekleştirilmiş, şirketlerin yönetim ve denetimi devir alınmıştı. Söz konusu işlemlerle ilgili olarak muhatapları tarafından Fona karşı adli ve idari yargıda davalar açılmış, konuya ilişkin hukuki süreçlerde yargı organlarınca Fonun işlemlerinin önemli bir bölümünün yürütülmesinin durdurulduğu, genel olarak söz konusu davaların Fon aleyhine geliştiği veya sonuçlandığı görülmüştü.

ANKA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 16:53:35
Güncelleme :21 Nisan 2008 Pazartesi 16:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?