22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

TMSF ile Genç Parti arasında Telsim krizi

TASARRUF Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Cem Uzan’ın liderliğini yaptığı Genç Parti (GP), “Telsim borcu” nedeniyle karşı karşıya geldi. TMSF’nin, Telsim’in geçmiş dönemine ait alacakları ile ilgili yaptığı araştırmada, GP adına kayıtlı 954 adet Telsim aboneliği olduğu ve bu telefonların parti yöneticileri tarafından kullanıldığı belirlendi. Yapılan incelemede, bu telefonlara ait toplam 1 milyon 487 bin YTL borcun olduğu tespit edildi.

954 TELSİM HATTI VAR

TMSF, Telsim’e el konulmadan önceki dönemlere ait telefon görüşme borcuna faiz işletti. Faizleriyle birlikte 1.4 milyon YTL’lik borç, 5 milyon YTL’ye çıktı. GP, TMSF tarafından geçmiş dönemlere ait Telsim görüşme bedellerinin sadece anaparasını kabul etti. Bu kapsamda 1.4 milyon YTL’lik borcu, 63 bin YTL, 709 bin YTL ve 709 bin YTL olmak üzere üç taksitte ödedi. 

709 bin YTL’lik son taksit ise, 2007 yılının ocak ayı sonunda tahsil edildi. TMSF, anaparanın dışında, faizlerin de ödenmesini istedi. GP’nin, “Telsim’e borcu olan kalmasın” kampanyası kapsamında başvuruda bulunması halinde, faizlerde de belirli oranda indirim yapılacağını GP yönetimini iletti. Ancak, GP ise faizleri kabul etmedi. TMSF, bugün sona erecek olan kampanyanın ardından, Telsim’e olan borçlarını ödemeyenlerle ilgili haciz işlemi başlatacak. 

TMSF, GP’den olan faiz alacaklarıyla ilgili de, haciz kararı almayı planlıyor.
Akşam
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 09:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?