18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

TMSF’den Yapı Kredi açıklaması

İstanbul - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Holding A.Ş’ye, Yapı ve Kredi Bankası’nın (YKB) doğrudan veya dolaylı olarak mülkiyetinde bulunan bütün Turkcell Holding A.Ş. ve Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. hisselerini, grubun YKB hisselerini elden çıkarma süresine paralel olarak, bedelini nakden ve defaten ödeyerek satın alma hakkı tanındığını bildirdi.

TMSF’den Yapı ve Kredi Bankası ve Turkcell İletişim Hizmetleri ile ilgili olarak Borsa’ya gönderilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), TMSF ve Çukurova Grubu arasında imzalanan bugün tarihli sözleşme kapsamında, Çukurova Holding A.Ş’ye, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş’nin (YKB) doğrudan veya dolaylı olarak mülkiyetinde bulunan bütün Turkcell Holding A.Ş. ve Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. hisselerini, grubun YKB hisselerini elden çıkarma süresine paralel olarak, bedelini nakden ve defaten ödeyerek satın alma hakkı tanınmıştır."

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk imzasıyla gönderilen açıklamada, "Konunun taraflarının YKB ve Çukurova Grubu olması nedeniyle, bundan sonra uygulanacak sürece ilişkin olarak, muhataplarından bilgi alınmasının gerektiği yönünde bilgi edinilmesini arz ederim" denildi.

AA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2005 Salı 09:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?