27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

TMSF'nin derdi, Uzan'ın dergisi

Uzan Grubu’ndan TMSF’ye devredilen Ulusal Medya Hizmetleri bünyesinde bulunan Borsacı Dergisi, İMKB’de işlem yapan 131 kişiye yönelik "Keriz Silkeleme Operasyonu"nda gündeme gelince, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk üzüldü. Ertürk, TMSF’deki ekibine, "Star Gazetesi’yle birlikte satacaktık, ne oldu" diye sordu.

UZAN Grubu’ndan Fon’a devredilen Ulusal Medya Hizmetleri şirketinin bünyesinde bulunan haftalık ekonomi ve finans dergisi "Borsacı", 40 dolayında borsacının gözaltına alınması, 131 kişinin mal varlığına tedbir konulmasına uzanan borsa operasyonunun Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) başını ağrımasına yol açtı. Derginin hálá kendi bünyelerinde yayınlanıyor olması, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ün de canını sıktı. Ertürk, "Ben Borsacı Dergisi’nin de Star Gazetesi paketine konulmasını istemiştim. Ancak, arkadaşlar ayrı tutmuşlar. Şimdi de derginin adı gözaltılarla gündeme geldi, bizi üzdü" diye konuştu.

ARKANGİL ÇIKARIYOR: TMSF yönetiminin "dikkatinden kaçtığı" belirtilen Borsacı Dergisi’nin adı, mali şube ekiplerinin 6 ay süren çalışmaları sonucu başlayan "Keriz Silkeleme" operasyonuna karıştı. Mal varlığına tedbir konulan gazeteciler arasında yer alan Osman Nuri Arkangil, Borsacı Dergisi’nin arkasındaki isim olarak biliniyor. Osman Arkangil, derginin künyesine kendi adını koydurmazken, oğlu ve yeğeninin isimleri dikkati çekiyor.

’BİZE SATIN’ DİYORLAR: Derginin adı son operasyonda satır aralarında da olsa gündeme gelince, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Star Gazetesi’nin ihalesiyle ilgili hazırlıkları yürütüp, satışın gerçekleşmesi aşamasına gelmesini sağlayan ekibine, "Bu dergiyi neden Star Gazetesi’yle birlikte satmadık. Elimizdeki Uzan Grubu şirketlerini satma çabasındayken neden bu dergi ayrı tutuldu" diye sordu. TMSF’nin ilgili birimi Ertürk’e, "O dergiye yayınlayanlar talip" yanıtı verdi. Ertürk, "Madem öyle inceleyip, uygun fiyat veriyorlarsa, satın almalarında bir sorun da yoksa satsaydık" diye üsteledi. TMSF’deki ilgili birim Ertürk’e, bu işlem üzerinde çalışırlarken, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’ndaki (İMKB) "manipülasyon çetesi" soruşturmasının patladığını belirttiler.

YA SATARIZ YA KAPATIRIZ:
Borsacı Dergisi’nin kendi bünyelerindeyken adının son olaya karışması, Ertürk’ün canını sıktı. Ertürk, dergiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Borsacı Dergisi, bizim için çok da önemli değil. Aslında bir an önce elimizden çıkarmamız gerekiyordu. Anlamsız bir şekilde kaldı. Bizim derdimiz yayıncılıkla uğraşmak değil. İşin başından beri bunu söylüyoruz. Nitekim bir bir televizyonları, gazeteyi sattık. Doğrudan odaklanmadığımız bir iş olduğu için, bakın boşu boşuna nasıl ayağımıza dolaşıyor. Şimdi bu durumda Borsacı Dergisi için, ’Ya satalım, ya kapatalım’ kararını daha hızlı vereceğiz."

Yayın hayatına TMSF döneminde başlamış
BORSACI Dergisi, Star Grubu Uzanlar’ın elindeyken değil TMSF’nin yönetimindeyken çıkarılmaya başladı.. Başlangıçta "Star Borsacı" adını kullanan dergi, gazetenin satılmasıyla birlikte yayın hayatına "Borsacı" olarak devam etti. Dergide Osman Arkangil’in adı bulunmazken, künyede sahibi Ulusal Medya Haber Ajansı A.Ş. olarak yer alıyor. TMSF, dergi başına Arkangil’e 20 milyar YTL ödeme yapıyor. Ancak Borsacı dergisinin ilan-reklam gelirinden TMSF’ye bir pay aktarılıyor. Bu arada kısa bir süre önce TMSF’nin Star Gazetesi’nin yeni sahiplerine "Borsacı Dergisi’ni de size satalım" teklifinde bulunduğu, ancak gazete patronlarının bunu kabul etmediği belirtiliyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 05:35:56
Güncelleme :8 Temmuz 2006 Cumartesi 08:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?