22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

TOE arazisi satılıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Müflis İmar Bankası'na ait Gebze'deki 248 dönümlük Türk Otomotiv Endüstrisi (TOE) arazisi ve müştemilatını 38 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkardı. 

TMSF, 8 Haziran 2005 tarihinde iflasına karar verilen ve tasfiyesine devam edilen Müflis T. İmar Bankası T.A.Ş. hakkındaki iflas kararının Yargıtay tarafından onaylanmasının ardından bankaya ait gayrimenkulların satışını gerçekleştirmeye başlıyor. TMSF'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Çanakkale, Mersin, Konya, Adana ve Hatay'da bulunan 48 gayrimenkulun ihalesi, 29 Mayıs ve 5 Haziran 2007 tarihlerinde Profilo Alışveriş Merkezi'nde Turyap tarafından
düzenlenecek. 

Satışa çıkarılan gayrimenkullar arasında en dikkat çekici olanı Gebze, Çayırova mevkiinde bulunan eski Türk Otomotiv Endüstrisi arazisi. Yaklaşık 248 bin metrekare civarında bulunan ve 2 parselden oluşan arazinin 800 metre denize kıyısı bulunuyor. Parsellerin arasından demiryolu geçen arazi, D-100 karayoluna 1 kilometre mesafede yer alıyor. Yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgi göstermesi beklenen arazi, Uzanlar'a ait olduğu dönemde çimento nakli amacıyla liman olarak kullanılmıştı. 

Satışlardan elde edilecek gelir iflas masası alacaklılarına dağıtılacak. Bu arada vergi daireleri, iflas masası alacaklılarının büyük bölümünü oluşturuyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 13:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?