18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Toplu görüşmelerde 3. raund

Memur sendikaları konfederasyonları ile Kamu İşveren Kurulu arasındaki toplu görüşmelerin üçüncü turu başladı. Başbakanlık Merkez Bina'da, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığındaki görüşmeye, Kamu İşveren Kurulu ile Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ve yetkili sendikaların genel başkanları katıldı. Görüşmelerin 3. turuna, 4 saatlik çalışmanın ardından ara verildi.

Görüşmede, hükümetin, kamu çalışanlarının maaşlarına 2006 yılının herbir 6 ayı için yüzde 2.5 oranında zam yapma önerisine karşılık olarak, konfederasyonların revize edilmiş yeni talepleri sunuldu.

Türkiye Kamu-Sen, memur maaşlarında 2006 yılında yapılacak zamlarla ilgili, geçen toplantıda gündeme getirdikleri 7.9 katrilyonluk taleplerini taleplerini revize ederek 5 katrilyon liraya çekti.

KESK, daha önce yaptıkları, en az memur maaşının 950 YTL olması yönündeki önerilerini 886 YTL'ye çekebileceğini açıklarken, Memur-Sen ise, toplu görüşmeler sürecinde taleplerinin arkasında duracaklarını ve açlık sınırının altında zam almak istemediklerini bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 12:00:14
Güncelleme :24 Ağustos 2005 Çarşamba 16:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?