15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Toprak'ın parasını paylaşamadılar

Halis Toprak'ın dünyanın en pahalı altıncı evi olarak kabul edilen Londra'daki malikanesin satışından elde edilen paranın paylaşımı kavga çıkarttı.

Geçtiğimiz haftalarda Londra'daki malikane 93 milyon dolara Rus işadamamı Abromoviç’e satılmıştı. Bu miktar üzerinden İngiltere hükümetinin uyguladığı kesintilerle para 60 milyon dolara indi.

Satışın öğrenilmesi başta TMSF olmak üzere diğer borçu konumundaki Maliye Bakanlığı, SSK, Vakıfbank, İş Bankası gibi alacaklıları da harekete geçirdi. TMSF, Toprak'tan 60 milyon doların tamamının hesaplarına aktarılmasını istedi. Bu istek diğer borçluları kızdırdı.

Bunun üzerine TMSF'ye toplam 453 milyon dolarlık borcu bulunan Halis Toprak, diğer kurumlara da borçlarını ödemek için paranın paylaştırılmasını teklif etti. Ama TMSF bu teklife sıcak bakmadığı gibi Toprak'ın Sarıkamış’taki otelini yeniden satışa çıkardı.

PARA HALA GELMEDİ

Paranın paylaşımı konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle Londra’daki malikanenin satışının üzerinden yaklaşık 15 gün geçmesine rağmen, para hala Türkiye'ye transfer edilmedi.


aa
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 16:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?