17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Trabzonspor yeni yılda borsa da

Trabzonspor Mali Saymanı Yüksel Şimşek, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin de yer aldığı borsa liginde yeni yılın ilk aylarında yerlerini alacaklarını belirterek, bununla ilgili gerekli altyapının hazır olduğunu söyledi.

Trabzonspor’u halka arz etmek istediklerini ve yeni yılın ilk ayında borsadaki yerlerini alacaklarını kaydeden Şimşek, "Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yer aldığı borsa liginde Trabzonspor olarak yerimizi almak için bütün hazırlıkları tamamladık. Trabzonspor’u halka açmak istiyoruz. Bunun için bütün altyapımız hazır. Yeni yılın ilk aylarında ilk etapta yüzde 25 ile 30 arasında bir oranla arz işlemini gerçekleştireceğiz. Bu işlemden de 15 - 18 milyon dolar civarında bir gelir elde etmeyi bekliyoruz. Borsadan elde edilecek geliri de kulüp borçlarını ödemek için değil, yeni yatırımlar yapmak için değerlendireceğiz. Böylece Trabzonspor’da bundan sonra gelecek olan yönetimler bir takım hatalar yapsa bile, sağlanacak bu güçlü ekonomik kaynakla bu hataların üzeri örtülecektir" dedi.

Trabzonspor Yönetimi’nin bugüne kadar vermiş olduğu sözleri yerine getirdiğini belirten Şimşek, "Verdiğimiz sözleri yerine getirmek bizim en çok dikkat ettiğimiz konu olmuştur. Bu yönetim ne söz vermişse yapmıştır. Verdiğimiz hiçbir sözü aksatmadık. Biz yönetime geldiğimizde kulübün sadece maliyeye değil, başka yerlere de borçları vardı. İlk etapta faiz oranları yüksek olan borçları acil ödeme planına aldık. Yönetici arkadaşlarımız ceplerindeki sıcak parayı kulübe aktardı. Halen kulüpten alacakları var. Borçları ödemek için para yetmeyince yönetimdeki bazı arkadaşlar yazlık, kışlık neleri varsa Trabzonspor adına ipoteklediler. Bu da yaklaşık 6 trilyon lira tutarındadır" diye konuştu.

Trabzonspor’un bütçesinin 40 trilyon liranın üzerinde olduğunu ifade eden Mali Sayman Yüksel Şimşek, "40 trilyon üzerinde bütçemizin en önemli gideri bütçenin yüzde 70’e yakınını oluşturan futbolcu giderleridir. Bu sezon transfer ettiğimiz 6 oyuncu için kulüplerine 7 trilyon lira ödedik. Biz bu 6 futbolcuyu transfer etmeyip, kulübün borcunu azaltmayı düşünseydik bu 7 trilyon lirayı ödemeyecektik. Ancak bizim yönetim mantığımız bu değil. Bizim yönetim anlayışımızda takım hem sportif hem de mali başarıya birlikte koşacak" dedi.

Yönetimde mali başarının sağlanmasının aynı zamanda kulübün kurtuluşu anlamına da geldiğini belirten Şimşek, bu amaçla gelir getirebilecek kaynakların hepsini paraya çevirmeyi planladıklarını ifade etti.

kenthaber-istanbul
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 11:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?