16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

TSE'den KOBİ'lere destek

Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) Ordu Temsilcisi Ufuk Ersoy, kalite standart belgesi almaya teşvik etmek amacıyla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) geri ödemesiz kredi verileceğini açıkladı.

Ufuk Ersoy, yaptığı açıklamada, KOBİ'lerin sistem belgelendirmeye yönelik taleplerini karşılayabilmek için KOSGEB ile ortak bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, ISO 27001 ve ISO 13485 ve benzeri sistem belgelerini alan KOBİ'lere her belge için 2 bin 500 YTL olmak üzere toplam 10 bin YTL geri ödemesiz kredi verilmesi kararı alındığını belirtti. Ülke sanayisine daha uygun şartlarda hizmet verebilmek ve KOBİ'lerin uluslararası alanda rekabet gücünü arttırmak amacında olduklarını belirten Ersoy, TSE'den belge talebinde bulunacak KOBİ'lere de ayrıca yüzde 25 indirim uygulayacaklarını kaydetti.

 Ersoy, "KOSGEB tarafından verilecek bu destekten KOBİ beyannamesi onaylanmış, KOSGEB Yararlanıcı Durum Tespit Formu doldurmuş, Stratejik Yol Haritası Planı hazırlamış ve onaylanmış KOBİ'ler yararlanabilecek. KOSGEB şartlarını sağlayamayan, daha önce herhangi bir kuruluştan belge almış, daha önce herhangi bir kuruluştan aldığı bilgesi feshedilmiş veya herhangi bir nedenle belge alması askıya alınmış, aldığı belgeyi süresi içinde yenilememiş KOBİ'ler bu destek kapsamına alınmayacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2007 Çarşamba 16:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?