19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Tüketicinin korunması süreci başladı

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) katılım müzakerelerinde 28'inci fasıl olan tüketicinin ve sağlığın korunmasıyla ilgili ayrıntılı tarama toplantısı başladı. AB Komisyonu'nda 2 gün sürecek toplantıda Türk heyetinin koordinatörlüğünü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yürütüyor.

Toplantıda ürün güvenliği, taklit ve hatalı ürünler, tüketici ile imzalanan sözleşmelerin unsurları, tüketim malları için öngörülen garanti belgeleri, ürünlerde fiyat etiketine yer verilmesi, kapıdan satış, tüketici kredileri, aldatıcı reklamlar, devremülk satışları, paket turlar, kamu sağlığı, sigara ve tütün mamullerinin üretim, sunum ve satışının düzenlenmesi, kan, doku, hücre ve organ nakli, bulaşıcı hastalıklar ve ruh sağlığı gibi konularda Türkiye'deki yasal düzenlemeler ve AB müktesebatına uyum ele alınacak.

AB Komisyonu, tüketicinin ve sağlığının korunması faslında son yıllarda yaptığı reformlarla Türkiye'nin müktesebata önemli ölçüde uyum sağladığını kabul ederken, nüfusuna oranla yetersiz kalan idari kapasitenin ve fiziki altyapının güçlendirilmesini, tüketicilerin bilinçlendirilmesi ve örgütlenmesinin sürmesini istiyor.


aa
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 11:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?