18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Tüpraş işçileri eylemde

Özelleştirme kararını protesto eden TÜPRAŞ işçileri, 10 gün süre ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde kurulan çadırda, "vatan nöbeti" tutacak.

Merkez Bankası Kavşağı'nda bir süre trafiği kapatan Petrol İş Sendikası'na bağlı işçiler, buradan yürüyerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan bir otoparkta kurulan çadır önüne geldi. Burada Tüpraş işçilerine çeşitli parti ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. Tutulan nöbetin "vatan nöbeti" olduğunu söyleyen Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, devletin önemli kurumlarının birer birer satıldığı söyleyerek, "Tüpraş'ı satmak için ısrar edenlerin kulaklarındaki tıkacı çıkarmak için buradayız. Verdiğimiz reklamları televizyon filmlerini yayınlatmamaya çalışırsınız. Ama bu Türkiye'de sesimizi duyuracak yüzlerce araç var. Bu çadırda biz memleketin nöbetini tutacağız" dedi.

Öztaşkın, Türk-İş'e de seslenerek kendilerine destek vermelerini, önderlik yapmalarını istedi. Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Erbaş ve sendikacılar ilk nöbeti tutmak için nöbet defterini imzaladı.

Çadır, 10 gün süre ile açık tutulurken Cumartesi günkü nöbeti Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Cevdet Barış ve yönetim kurulu tutacak. Yaklaşık 500 Tüpraş işçisi yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 20:07:13
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 23:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal koç IP: 85.99.64.xxx Tarih : 10.09.2005 16:57:00
vatan nöbeti size kaldıysa vay bu vaktanın haline biz şimdiden bitmişiz demektir