31
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Türk işadamlarına özel kulüp

Dubai merkezli Abraaj Capital, Türkiye’de iş dünyasına özel, çok prestijli bir iş kulübü olan Signature Clubs International’i açmak üzere Mustafa Özkan’a ait yalıyı kiraladı. Kulübe ilk giriş üyeliğinin en az 40 bin dolar olması bekleniyor

İngiliz geleneği olarak bilinen ve centilmenlerin yüksek aidatlar karşılığında üye olabildiği çok özel kulüpçülük anlayışı Abraaj Capital ile Türkiye’de yeniden canlanıyor.

Abraaj Capital’e ait Signature Clubs International, Türk iş dünyasına özel çok prestijli bir kulüp açmak üzere Mustafa Özkan’a ait Boyacıköy’deki yalıyı kiraladı.

Yalıda iç mimari olarak hazırlıkların devam ettiği birkaç ay içinde İstanbul’da, Türkiye’nin en prestijli iş kulübünün açılacağı öğrenildi. Sözkonusu kulübe iş dünyasının çok prestijli kişilerinin üye olarak kabul edileceği, üyelik için ilk giriş aidatının da en az 40 bin dolar olacağı öğrenildi.

Elegan bir binada

Abraaj Capital ortaklığı olan Signature Clubs International’ın, internet sitesinde de İstanbul’daki yeni yatırımla ilgili bilgi verildi ve şu ifadeler kullanıldı.

“SCI İstanbul’da çok prestijli bir business club kurmaya hazırlanıyor. Yeni kulüp İstanbul’un Avrupa yakasında, 2’nci köprüye yakın bir noktada yer alacak. Kulüp, elegan bir binada muhteşem bir bahçe ve Boğaz manzarası ile Bebek’ten Yeniköy’e uzanan şehrin kalbi olarak nitelendirilebilecek çok popüler bir bölgede yer alacak.”

Hedef kalite arayanlar

SCI, kulüp binasının tasarımı için çok ünlü bir Türk mimarla çalıştığını açıklarken, kulübün iş dünyasının saygın isimleri, liderleri, yöneticiler ve kalite peşinde olan diğer kişilerin tüm beklentilerine karşılık gelecek bir yapıda tasarlandığını belirtti. Tasarımda konukseverliği yansıtan, lüks ve rahatlığın kaynaştığı, çok şık bir konuk evi konseptinin uygulandığı vurgulandı.

ABD’de de kulüp açacak

Signature Clubs International (SCI) Ortadoğu’nun önemli kentlerinde özel kulüpler kuruyor ve yönetiyor. Abraaj Capital’in ortak olduğu SCI kurduğu her kulüpte belirli bir standardı tutturabilmek için kulübün dizaynından finansal yönetimine ve üyelik sistemine kadar tüm ayrıntılarla ilgileniyor. Şirket, Kuzey Amerika ve Asya’da da kulüpler açarak yayılmayı planlıyor.

Abraaj Capital, Deutsche Bank Türkiye’den transfer ettiği Selçuk Yorgancıoğlu ile birlikte atağa kalkmış ve son olarak tasarladığı süper yatlarla dikkat çeken Numarine Denizcilik’e yüzde 50 ortak olmuştu. Şirket daha önce de Acıbadem Sağlık Hizmetleri’nden hisse satın almıştı.


Beşiktaş’ın eski hocası

Tigana da oturmuştu


Mustafa Özkan’a ait yalı daha önce de pek çok ünlü kiracıyı ağırladı. Bir süre Beşiktaş’ı çalıştıran Fransız Teknik Direktör Tigana da yalının kiracıları arasındaydı. Beşiktaş Kulübü, Teknik Direktör Tigana’ya Mısırlı Aziz İzzet Paşa Yalısı olarak bilinen Mustafa Özkan Yalısı’nı aylık 6 bin 500 euroya kiralamıştı. Yalının saunası, şarap mahzeni, yüzme havuzu ve 35 araçlık otoparkı bulunuyor


İstanbul’daki kulüp için eleman aranıyor

Dubai merkezli Abraaj Capital, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya bölgesinde girişim sermayesi yatırımı konusunda uzmanlaşmış bir yatırım şirketi. 5 milyar dolarlık varlık yönetiyor. Abraaj’ın Dubai ve Bahreyn’de de işadamlarına özel kulüpleri bulunuyor. İstanbul’daki kulüpte yaklaşık 150 personelin görev alacağı ve personel alım işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Vatan
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 15:45:26
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 15:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?