22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Türk rakısı Çin'e de gidecek

Elda İçecek ve Enerji Hizmetleri San. Tic. A.Ş üst yöneticisi (CEO) Egemen Demirtaş, Türk rakısını Çin'e ihraç etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Demirtaş, şirketin 2004 yılında üretime başladığını hatırlatırken, halen Efe, Çilingir ve Sarı Zeybek olmak üzere 3 farklı rakı markalarının bulunduğunu söyledi.

Elda'nın rakı üretimi yapmak üzere tesis kurma iznini alan özel sermayeli ilk şirket olduğunun da altını çizen Demirtaş, halen 16 ülkeye rakı ihraç eden şirketin hedefinin 2008 yılı sonuna kadar 25 ülkeye ihracat olduğunu kaydetti.

İhracata yönelik çalışmalar yürüttükleri ülkeler arasında ilk sırada Çin'in bulunduğunu ifade eden Demirtaş, “Araştırmaları tamamladıktan sonra Türk rakısının daha önce ihraç edilmediğini düşündüğümüz Çin'e de rakımızı 2008 yılında göndermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Demirtaş, Çin'den sonraki ihracat hedeflerinin ise Afrika pazarı olduğunu söyledi.

İHRACATTA ALMANYA VE ABD BAŞI ÇEKİYOR

Yurt dışında öncelikli olarak ihracat yaptıkları ülkeler arasında Almanya ve ABD'nin olduğunu anlatan Demirtaş, halen Türkiye'nin ikinci büyük rakı üreticisi durumunda olduklarını ve zincir mağazalarda ve belli bölgelerde paylarının yüzde 25 civarında olduğunu kaydetti.

Sektördeki ikincilik pozisyonunu güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Egemen Demirtaş, tüm içki kategorilerinde üretim yaparak önemli bir içki üreticisi olma hedeflerinin bulunduğunu söyledi.

İdol markasıyla ürettikleri şarabı Haziran ayında pazara süreceklerini belirten Demirtaş, 2008 yılında da votka, likör ve cin üretimine geçeceklerini kaydetti.

İzmir'de kurulan ve 2004 yılında üretime başlayan Elda A.Ş'nin son derece kısa sürede büyük başarı kaydettiğini söyleyen Demirtaş, satışlarında yüzde 40'lara varan İstanbul'da da “pazara ve çözüm ortaklarına yakın olma” amacıyla satış ve pazarlama departmanı kuracaklarını kaydetti.



A.A.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2007 Pazartesi 14:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?