19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Türk sanayisinin haritası

İstanbul Sanayi Odası (İSO) 5'inci Sanayi Kongresi, “Küresel Değişimde Yeni Dinamikler ve Türk Sanayisinin Yol Haritası” temasıyla 1-2 Kasım 2006 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

İSO'dan yapılan açıklamada, 2002 yılından beri gerçekleştirilen kongrelerin amacının, ulusal ve uluslararası boyutta yaşanan gelişmelere ilişkin sanayicileri bilgilendirmek ve sanayinin sorunları hakkında bir tartışma platformu yaratarak çözüm önerilerine katkıda bulunmak olduğu kaydedildi. 

Bu çerçevede “5’inci Sanayi Kongresi”nde, “Küresel Değişimde Yeni Dinamikler ve Türk Sanayisinin Yol Haritası” teması kapsamında; “Küresel Dinamikler ve İş Dünyasına Etkileri”, “Finansmanda Yeni Yaklaşımlar”, “Ürün ve Üretimde Yenilikçi Bakış”, “Geleceğin Sektörleri ve Fırsatlar”, “Küresel Trendlerin Stratejik Etkileri”, “Yenilikçi Firmaların Öne Çıkan Değeri: Entellektüel Sermaye”, “Küresel ve Coğrafi Dinamiklerin İrdelenmesi”, “Türkiye’nin Sanayi Stratejisi” konuları ele alınacak. 

Ayrıca, Tekstil ve Konfeksiyon, Elektrik-Elektronik, Otomotiv, Metal ve Mekanik İmalat, Kimya ve İlaç, Taş ve Toprağa Dayalı Sanayi, Tarım ve Gıda Sanayi başlıklarında yedi farklı imalat sanayi sektörü analiz edilecek. 

Bu yıl, Kongrenin birinci gününün konuk konuşmacısı, “Küresel Dinamikler ve İş Dünyasına Etkileri” başlığını ele alacak olan The Economist Dergisi Eski Genel Yayın Yönetmeni Bill Emmott olacak. İkinci gün ise, katılımcılar, “Küresel Trendlerin Firmalara Yönelik Stratejik Etkileri” başlığında Global Change firmasının kurucusu, gelecek uzmanı Patrick Dixon bir konuşma yapacak.
anka
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 13:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?