15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Türk Telekom Innova'yı satın aldı

Türk Telekom, Türkiye'nin önde gelen bilişim şirketlerinden Innova'nın yüzde 100 hissesini 18 milyon 500 bin dolara satın aldı.


Türk Telekom İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, Türk Telekom ile Innova'nın sahibi Anel Grup arasında düzenlenen hisse devir sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada, önümüzdeki 3 yılda bilişim ve iletişim teknolojilerine yönelik ciddi yatırımlar yapacaklarını daha önce açıkladıklarını hatırlatarak, "Müşterilerimize en iyi ve en kaliteli ve katma değerli hizmetler sunma önceliğimiz ve bilişim alanında ulusal katma değer yaratma vizyonumuz doğrultusunda Innova ile yeni bir yatırımı daha gerçekleştiriyoruz" dedi.

Türk Telekom'un Innova'nın uluslararası açılımlar yapmasını destekleyeceğini ifade eden Doany, Türk Telekom'un önümüzdeki dönemde de bilişim yatırımlarına hızla devam edeceğini vurguladı.
Anel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel de yaptığı işler, geliştirdiği teknolojiler, üstün insan gücü ile Innova'nın kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu dile getirerek, "Innova'nın, bölgesel bir teknoloji devi olmaya doğru hızla ve emin adımlarla ilerleyen Türk Telekom çatısı altında daha hızlı bir büyümeyi yakalayabileceğine inanıyoruz' diye konuştu. Konuşmaların ardından Innova'nın yüzde 100 hissesinin Türk Telekom'a devri için imzalar atıldı.


Türk Telekom'un şirketi satın almasından önce Innova'nın yüzde 60 hissesi Anel Grup'a, yüzde 40 hissesi ise şirketin kurucu ortaklarına ait bulunuyordu

ANKA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 19:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?