16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Türk Telekom zamlarına dava

Tüketiciler Birliği, şehiriçi aramalarda ve sabit ücretlerde zam içeren Türk Telekom'un yeni ücret tarifelerini onaylayan Telekomünikasyon Kurumu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, Bölge İdare Mahkemesi önünde yaptığı açıklamada, Telekomünikasyon Kurumunun, Türk Telekom'un yeni fiyat tarifelerini onaylayarak, 1 Mart 2007'den itibaren geçerli olmak üzere şehir içi görüşmelerde ve sabit ücretlerde zam yapılmasına, milletlerarası ve şehirlerarası görüşmelerle GSM görüşmelerinde yüzde 50'ye varan indirime gidilmesine izin verdiğini anımsattı.

Milletlerarası ve şehirlerarası görüşmeler ile GSM görüşmelerinde indirim yapılmasını olumlu karşıladıklarını söyleyen Bol, ancak rekabetin olmadığı ve Türk Telekom'un doğal tekelini hala sürdürdüğü şehiriçi aramalarda ve sabit ücretlerde zam yapılmasının, Türk Telekom'un tüketiciye yaklaşımını ortaya koyduğunu savundu.

Bol, ''Bu zam, tüketicilerin mecburiyetlerinin kötüye kullanılması, aynı zamanda Telekomünikasyon Kurumu'nun yeni tarifeleri onaması, şehiriçi aramalarda tüketicilerin cezalandırılması anlamına gelmektedir'' dedi.

Telekomünikasyon Kurumunun görevleri arasında tüketici menfaatının korunması bulunduğunu vurgulayan Bol, bununla birlikte kurumun, Telekomünikasyon sektöründe serbest rekabet şartlarının oluşumunu düzenlemekle mükellef olduğunu ifade etti.

Üstün Bol, açıklamasının ardından beraberindekilerle birlikte, şehir içi aramalarda ve sabit ücretlerde zam içeren Türk Telekom'un yeni ücret tarifelerini onaylayan Telekomünikasyon Kurumu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemini içeren dava dilekçesini Ankara Bölge İdare Mahkemesine verdi.

AA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 15:17:19
Güncelleme :16 Ocak 2007 Salı 15:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m.akif kaya(kara memet) IP: 88.229.231.xxx Tarih : 16.01.2007 23:04:57
İŞTE SİVİL TOPLUM OLMA gücü ve bilinci böyle durumlarda ortaya çıkar ve gereklidir. milletin parası ile alt yapısı tamamlanmış ve millete hizmet etmek için var olan bir kurumu alacaksın.hizmet aşkı!!! diye işe başlayacaksın,sora karşında rekabet yapacak başka birini göremeyince bu fırsatı paraya çevirmek için kolları sıvayacaksın. bu duruma ,eğer tepki gelmez ise tepki vermeyen toplum her şeye müstahak olur. tüketiciler birliğinin davranışını kutluyor ve tüketicileri desteğe çağırıyorum. gerekirise toplu olarak abonelerimizi kapatma uyarısı ile başlaya biliriz.unutma bir kere baş eğersen tekrar dikilmek için ömrün yetmeye bilir.lütfen destek verelim.