22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Türk Telekom'da 42 kişiye gözaltı

Türk Telekom'da grev kararıyla çeşitli bölgelerde yaşanan sabotaj eylemlerinden sonra gözaltılar başladı.


Gaziantep'te aralarında sendika şube başkanının da bulunduğu 42 kişi sabotaj iddiasıyla gözaltına alındı.

Gaziantep'te Türk Haber-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 42 kişi, Türk Telekom tesislerine sabotaj yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Türk Telekom'da grev başlatılan 16 Ekim'den bu yana Gaziantep ile ilçelerinde internet ve haberleşme hizmetlerinin kesintiye uğratılması amacıyla yapılan 41 eylemle ilgili soruşturma başlatıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekiplerinin araştırması ve teknik takibi sonucu, aralarında Türk Haber-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Tabur'un da bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 40'ının Türk Telekom Gaziantep İl Müdürlüğü'nde çalışan işçiler olduğu belirlendi. 'Teknik bakımı engelleme', 'tehdit', 'hakaret', 'sabotaj' ve 'kundaklama' suçlamalarıyla gözaltına alınanlar Cumhuriyet Savcısı'nca sorgulanıyor.

MAKAS DA ELE GEÇİRİLDİ

ZanlIlarIn evlerinde yapılan aramada biri kurusıkı 3 tabanca, 2 pompalı tüfek ile kablo kesmekte kullanılan 12 makas ele geçirildi. Polisin operasyon kapsamında gece geç saatlerde Türk Haber-İş Sendikası Gaziantep Şubesi hizmet binasında da arama yaptığı ve bazı evraka el koyduğu öğrenildi.

Türk Haber-İş Sendikası avukatlarından Özgür Öztürkmen, yaptığı açıklamada 'Dün (pazartesi) savcılık tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde bazı üyelerimiz grev çadırından, bazıları ise evlerinden alındı' dedi.

Star
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 10:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?