16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Turkcell eğitimi cebe taşıyacak

CEP telefonunu ‘alo’ demekten çıkartan Turkcell, uzaktan eğitim hizmetini cebe sığdıracak yeni projesi “Akademi Mobil Eğitim”i tanıttı. Zengin medya bileşenleriyle interaktif bir ortam sunan M-Learning, ilk olarak sürekli mobil olup mekan değiştiren ve farklı bilgilere ulaşması, bu bilgileri ilgili partilere aktarması beklenen sahada çalışanları tarafından kullanılabilecek. Tıbbi mümessiller, ordu mensuplar, satış elemanları, öğrenci ve akademisyenler için geniş bir platform sunan Akademi Eğitim Hizmeti, Macromedia Flash Lite yazılım desteği olan cep telefonlarında kullanılabilecek.

Çoklu ortamda video, ses, anında mesajlaşma desteğiyle etkileşimli olarak cep telefonundan senkron ve asenkron eğitim ortamına kavuşturacak proje, 2007’nin 3’üncü çeyreğinde faal olarak kullanılabilecek.

Geniş bantlı gezgin şebeke üzerinden (EDGE, WiFi, Wi-Max, 3G) erişilebilen M-Learning hizmeti, Flash yazılım desteği sayesinde son kullanıcı tarafında geniş bir kullanım içeriğine kavuşuyor. Mobil cihazlarla birlikte GPS (Global positioning system) ve NC (near field communication) teknolojileri gelmeye başlayınca, bireysel kullanıcılar için farklı imkanları da doğuracak olan bu hizmet, kullanıcıların örnek olarak Topkapı Sarayı’nın yakınlarındayken, görsel, sesli ve yazılı olarak bilgi sahibi olabilecekler.

Mobil eğitimi destekleyen ürünler

ADOBE’un Macromedia Flash Lite yazılımını destekleyen ürünler bu hizmeti kullanabilecek. Turkcell’in testlerini yaptığı Mobil Eğitim projesini kullanmak isteyenler ürünlerine Flash ve Turkcell Akademi uygulamasını yükledikten sonra GPRS üzerinden web tarayıcısıyla tüm eğitim içeriklerine ulaşabilecekler. Eğitim içerikleri ve ücretlendirme modelleri kısa bir süre sonra açıklanacak.

ajanslar
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 14:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?