20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Turkcell numara taşımaya hızlı başladı

9 Kasım'da start alan Mobil Numara Taşınabilirliği uygulamasından olumsuz etkilenmesi beklenen Turkcell yeni dönemin ilk beş gününde karlı çıkan taraf oldu.
Turkcell'den yapılan açıklamaya göre abonenin mevcut numarasını değiştirmeden operatör değiştirmesine imkan veren yeni uygulamanın ilk beş gününde giden abonenin 3 katı kadar yeni abone aldı. Açıklamaya göre 9- 13 Kasım tarihleri arasında 74.000 tüketici numarasını değiştirmeden Turkcell'e geçme talebinde bulundu.

SİSTEMİN SAĞLIKLI YÜRÜMESİ İÇİN 13.000 TEST, 13.000 KİŞİYE EĞİTİM
Açıklamada Turkcell'in, GSM kullanıcılarının süreci sıkıntısız ve rahat geçirmelerini amaçladığı belirtildi. Buna göre çalışmalarını Telekomünikasyon Kurumu ile koordineli olarak sürdüren Turkcell, sistemle ilgili 13.000 test gerçekleştirdi. Telekomünikasyon Kurumu gözetiminde Numara Taşınabilirliği Sistemi (NTS) ile yapılan testler 14 Ekim itibarıyla başarıyla tamamlandı. Bayileri ve çağrı merkezi dahil yaklaşık 13.000 kişiyi süreçle ilgili eğitti. Testler, eğitimler ve diğer hazırlıkların
tamamlanmasıyla Mobil Numara Taşınabilirliği ile ilgili tüm çalışmaları tamamlamış oldu.

TONLU UYARIYA DİKKAT
Mobil numara taşınabilirliği sürecinde tüketicilerin tonlu uyarı sistemine dikkat etmesi gerekiyor. Şebeke içinde aranıldığı düşünülen abonenin numarası başka operatöre taşınmışsa arayan kişi bir ton sesi duyuyor. Abonenin burada ton sesine dikkat etmesi faturasına beklenmedik bir ücret yansımasını önleyecek.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 12:34:20
Güncelleme :14 Kasım 2008 Cuma 12:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?