17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Turkcell Türk Telekom’la uzlaştı

Turkcell, Türk Telekom’la çağrı sonlandırma işlemleriyle ilgili uyuşmazlıklarını sulh yoluyla sonuçlandırdı. Anlaşma çerçevesinde Turkcell, Telekom’a 997.6 trilyon lira ödeyecek.

Türk Telekomünikasyon A.Ş. (Türk Telekom) ve Turkcell İletişim Hizmetleri arasında, çağrı sonlandırma ücretleriyle ilgili olarak ortaya çıkan, Nisan 1998-Eylül 2003 dönemine ait devam eden uyuşmazlıkların, sulh yoluyla çözümlenmesi amacıyla yürütülen müzakereler sonucunda 24 Aralık’ta imzalanan sözleşme ile anlaşma sağlandı. İMKB’nin 24 Aralık tarihli bülteninde yer alan açıklamada, Turkcell’in sulh ile sonuçlanan anlaşma tutarı anapara, faiz, KDV ve ÖİV dahil 997.645 trilyon lirayı taksitlendirme yöntemi ile ödemeyi planladığı bildirildi.

Hafta sonu gazetelere de yansıyan bu gelişme ile ilgili olarak İMKB bülteninde, “Ankara 9’uncu İdare Mahkemesi tarafından verilen iptal kararı üzerine 24 Nisan 1998 tarihli Şebekelerarası İrtibat ve İşbirliği Sözleşmesi’nin çağrı sonlandırma ücretleriyle ilgili olarak ortaya çıkan, Nisan 1998-Eylül 2003 dönemine ait devam eden uyuşmazlıkların, sulh yoluyla çözümlenmesi amacıyla yürütülen müzakereler 24 Aralık 2004 tarihinde tamamlanarak, Şirketimiz ile Türk Telekom arasında bu kapsamda imzalanan sözleşme aşağıda belirtilen şartlarda yürürlüğe girmiştir” denildi.

Erken ödeme mümkün

Açıklamada ayrıca, Turkcell’in, söz konusu sözleşmeye konu borçların tamamını veya bir kısmını öngörülen ödeme planından önceki bir tarihte ödeme opsiyonuna sahip olduğu belirtilerek, “Taraflar aralarında yargıya intikal etmiş uyuşmazlıkları sona erdirmek amacıyla gerekli iş ve işlemlere ilişkin başvuruları bir ay içerisinde gerçekleştireceklerdir” denildi.
Açıklamada ayrıca, “Şirketimizin 30 Eylül 2004 tarihli mali tablolarında, Şebekelerarası İrtibat ve İşbirliği Sözleşmesine ilişkin uyuşmazlık ile ilgili müzakerelerde izlenecek usul ve esasları belirleyen 18 Ağustos 2004 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ve müzakere stratejileri çerçevesinde tahminlere dayanarak, Türk Telekom ile devam eden uyuşmazlıklara ilişkin gerekli karşılıklar ayrılmıştır” denildi.

NTV-MSNBC
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 11:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?