20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Turkcell'in nakiti ne kadar?

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, finansal krizin yaşandığı bir dönemde Turkcell'in bu krize 3.2 milyar dolarlık nakitle girdiğini söyledi.

Turkcell'in 3.çeyrek sonuçlarının açıklandığı toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Süreyya Ciliv, numara taşınabilirliğinin bu Pazar başlayacağını ve şirket olarak bunu hazır halde beklediklerini söyledi.

Dövizdeki hareketliliğin 4. çeyrekte karlılık ve gelirlerine etkisinin ne olacağı yolundaki soruya Ciliv, Turkcell'in Türkiye'deki gelirlerinin yüzde 97'si YTL olduğunu belirterek "Kur farkı değişirse, bunun dolara yansıması değişir. Bu bizim kontrolümüzde değildir. 4. çeyrekte, krizin mutlaka bir etkisi olacaktır. Biz de gözlerimizi, kulaklarımızı açtık, bütün gelişmeleri izliyoruz. Burada da dikkatli olmaya çalışıyoruz" dedi.

Kriz dönemine girilen bu dönemde Turkcell'in 3. çeyreğin sonunda 3,2 milyar dolarlık bir nakdi olduğunu belirten Ciliv "Bu da bütün dünyadaki firmalara bakarsak, epey yüklü bir nakit oranıdır. Bu yüzden krize de çok sağlam bir şekilde giriyoruz. Fakat biz de bu kriz döneminde çok dikkatli olmaya devam edeceğiz."

Finansal krizin konuşma sürelerinde bir düşüşe neden olur mu? Sorusuna Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, krizin konuşma süreleri üzerinde sınırlı bir etkisi olacağını ancak ciddi bir düşüş beklemediklerini belirtti.

Öztürkler, Türkiye'de 2008 yılı içerisinde 600 milyon dolarlık yatırımları olduğunu belirterek "2009' yılında bu rakama yaklaşık bir yatırım palanımız var. 3G kısmı bunun üzerine gelecek" dedi.

2008 yılında planlanan 850 milyon dolarlık yatırımın 600 milyon dolar düzeyinde kalmasının nedeniyle ilgi soruya Öztürkler "Turkcell'e bağlı Tellcom firması tarafından yapılması öngörülen altyapı yatırımların yapılamaması ve Ukrayna da 3G'nin uygulamaya geçeceğini tahmin ediyorduk bu hayata geçmedi" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 15:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?